ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γρηγορόπουλος: Ανθρωποκυνηγητό στην Πατησίων – Πάνω από 60 προσαγωγές

Γρηγορόπουλος: Ανθρωποκυνηγητό στην Πατησίων – Πάνω από 60 προσαγωγές

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Φοιτητικοί σύλλογοι έκαναν πορεία στην Πατησίων με την αστυνομία να επιχειρεί την προσαγωγή των συμμετεχόντων που κλείστηκαν σε πολυκατοικία για να διαφύγουν. Πάνω από 60 οι προσαγωγές από το πρωί της Κυριακής στα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές του κέντρου. Κλειστοί σχεδόν όλοι οι σταθμοί του Μετρό.

Ρεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη, Λευτέρης Παρτσάλης

Το μεσημέρι της Κυριακής φοιτητικοί σύλλογοι ξεκίνησαν πορεία στην Πατησίων, η οποία εξελίχθηκε σε ανθρωποκυνηγητό.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας θέλησαν να μπλοκάρουν την πορεία και να προχωρήσουν σε προσαγωγές, με τους συμμετέχοντες σε αυτή να προσπαθούν να διαφύγουν.

Στην προσπάθεια να μην προσαχθούν οι συμμετέχοντες στην πορεία μπήκαν στη Στοά Φέξη όπου στεγάζονται και τα γραφεία της ΛΑΕ.

Η αστυνομία μπήκε με τη σειρά της στη Στοά, όπου απομάκρυνε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ ζητώντας να βγουν από αυτή, έτσι ώστε να γίνει επιχείρηση για να προχωρήσει σε προσαγωγές όσων βρήκαν «καταφύγιο» στο κτήριο που βρίσκεται στην οδό Πατησίων 14.

Εν τέλει, η αστυνομία άφησε όσους είχαν καταφύγει στο κτήριο να φύγουν ανά δυο άτομα και στη συνέχεια οι δυνάμεις αποχώρησαν από το σημείο.

Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί προσαγωγές σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας το οποίο θυμίζει «αστακό» από το πρωί της Κυριακής. Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 60 προσαγωγές, με το σύνολο των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση του ΣΕΚ να έχει προσαχθεί και να οδηγείται στη ΓΑΔΑ, με πληροφορίες να αναφέρουν πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι κι οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Προσαγωγές από νωρίς στα Εξάρχεια

Στα Εξάρχεια, στην οδό Γραβιάς, από το πρωί της Κυριακής βρέθηκε αντιπροσωπεία της κεντρικής επιτροπής της ΚΝΕ, στην οποία απαγορεύτηκε να προσεγγίσει το σημείο της δολοφονίας, αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι του ΚΚΕ μ-λ.

Το σημείο της δολοφονίας ήταν αδύνατο να το προσεγγίσει κανείς καθώς υπήρξαν δυνάμεις που απαγόρευσαν την πρόσβαση, ενώ λίγη ώρα αργότερα οι άνδρες της αστυνομίας προχώρησαν και σε προσαγωγές ανθρώπων που είχαν ξεκινήσει συγκεντρώσεις σε παρακείμενες οδούς.

Οι προσαχθέντες, μάλιστα, φώναζαν και συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές» και «η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Προσαγωγές έγιναν και στην πλατεία των Εξαρχείων, με τους προσαχθέντες να οδηγούνται στη ΓΑΔΑ. Παράλληλα, σε συγκεντρώσεις που έγιναν στα Χανιά για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, σημειώθηκαν επεισόδια.

Κλειστοί σχεδόν όλοι οι σταθμοί του Μετρό

Με νέα εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό Πανόρμου, Αμπελόκηποι, Συγγρού - Φιξ, Ν. Κόσμος, Δάφνη, Αιγάλεω, Ελαιώνας, Κεραμεικός, Μεταξουργείο στις γραμμές 2 και 3.

Επίσης, με την ίδια εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισαν και οι σταθμοί Κ. Πατήσια, Αγ. Νικόλαος, Θησείο, Πετράλωνα και Καλλιθέα της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. έκλεισαν στις 11π.μ. και οι σταθμοί του Μετρό Αττική, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Παράλληλα, κλειστοί είναι από τις 8 το πρωί της Κυριακής (06/12), οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Βικτώρια και Σεπόλια στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σήμερα συμπληρώνονται 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. Κανονικά λειτουργεί το Τραμ.

Θυμίζεται πως χθες, δημοσιεύθηκε η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση των συναθροίσεων. Η απόφαση έχει ισχύ από τα ξημερώματα έως τα μεσάνυχτα σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Διαταγή Στρατηγού Φλώρου: «Ετοιμάστε όλα τα οπλικά συστήματα» - Κίνδυνος «θερμού» επεισοδίου