ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Το ατελείωτο «ξεκαθάρισμα» της Greek Mafia – 13 «συμβόλαια» σε 4 χρόνια

Το ατελείωτο «ξεκαθάρισμα» της Greek Mafia – 13 «συμβόλαια» σε 4 χρόνια
INTIME NEWS

Δεν έχουν τέλος τα αιματηρά «ξεκαθαρίσματα» στον κόσμο της αθηναϊκής νύχτας, με τους αστυνομικούς να παρατηρούν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν «υπογραφεί» και εκτελεστεί συνολικά 13 «συμβόλαια» θανάτου.

Ο 56χρονος, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης έπεσε νεκρός από τις σφαίρες αγνώστων στα Βριλήσσια, προστέθηκε στη λίστα με τα θύματα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο πόλεμος για την «πρωτοκαθεδρία» στον κόσμο της νύχτας μαίνεται και πιθανότατα ο κύκλος των εκτελέσεων να μην έχει ακόμα κλείσει.

Ο 56χρονος γνώριζε ότι απειλείται από αντιπάλους του και για το λόγο αυτό λάμβανε πάντα μέτρα για την αυτοπροστασία του, ενώ είχε πάνω του σε όλες του τις μετακινήσεις πιστόλι. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια γνώριζε ότι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του έχουν γίνει στόχος και ότι μπορεί και ο ίδιος να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Το θύμα της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης απέφευγε -ιδίως τα τελευταία χρόνια- να προκαλεί με τον βίο του, αποφεύγοντας τη νυχτερινή ζωή και την επίδειξη χρήματος. Ο 56χρονος δραστηριοποιούνταν τα καλοκαίρια στη Μύκονο, με τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά Ζωής να εξετάζουν το ενδεχόμενο αυτό το «συμβόλαιο θανάτου» να σχετίζεται με το… νησί των ανέμων. Αυτό που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με το ποιοι είναι αυτοί που θα αναλάβουν τα ηνία της Greek Mafia.

Όσον αφορά στους φυσικούς αυτουργούς, πιθανότατα είναι αλλοδαποί που έχουν κρυφτεί σε κάποιο σπίτι μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος. Το στοιχείο που κρατούν οι Αρχές είναι ότι πρόκειται για πολύ έμπειρα άτομα. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό, είναι η ψυχραιμία του εκτελεστή να ρίξει και χαριστική βολή στον 56χρονο για να είναι σίγουρος ότι εκτέλεσε την «αποστολή» του.

Οι Αρχές βάζουν ξανά στο μικροσκόπιο και τη δολοφονία 49χρονου επιχειρηματία, φίλου του 56χρονου, ο οποίος είχε δολοφονηθεί με 18 σφαίρες στο Χαϊδάρι. Η Ασφάλεια θα εξετάσει εάν ο εντολέας των δύο εκτελέσεων είναι κοινός.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο κύκλος αίματος στην αθηναϊκή νύχτα δεν έκλεισε με τη δολοφονία στα Βριλήσσια. Η «εμπειρία» των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι είναι ευάλωτοι ακόμα και οι «capo dei capi» (αρχηγοί των αρχηγών). Ομάδες κρούσης με Καλάσνικοφ, όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, οι οποίες διαθέτουν στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση, πληρώνονται και εκτελούν συμβόλαια, ανεξαρτήτως του πόσο ισχυρός είναι ο στόχος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Απόκοσμες εικόνες στην Αθήνα – Το σπάνιο φαινόμενο που «έβαψε» κόκκινο τον ουρανό