ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κλοπή από θυρίδες: Καταθέσεις στη ΓΑΔΑ και εξώδικα στην τράπεζα

Κλοπή από θυρίδες: Καταθέσεις στη ΓΑΔΑ και εξώδικα στην τράπεζα
PIXABAY

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για την κινηματογραφική κλοπή στις θυρίδες του  υποκαταστήματος τράπεζας στο Ψυχικό.

Το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας πέρασαν χθες Πέμπτη δύο από τις κατόχους των θυρίδων, οι οποίες έδωσαν αναλυτική κατάθεση στους έμπειρους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Διαρρηκτών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο γυναίκες, μέλη γνωστών επιχειρηματικών οικογενειών, παρέθεσαν στους αστυνομικούς αναλυτικά στοιχεία για την αξία των κλοπιμαίων. Πρόκειται για ακριβά κοσμήματα, κειμήλια και μετρητά. Από τις θυρίδες των δύο γυναικών οι διαρρήκτες αφαίρεσαν, κατά δήλωση των δικαιούχων, χρήματα και κοσμήματα αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο γυναίκες συνοδεύονταν από το δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, ενώ εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να κινηθούν νομικά εναντίον της διευθύντριας του υποκαταστήματος και των υπαλλήλων που ήταν υπεύθυνοι για το θησαυροφυλάκιο. Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη, ο κ. Αλέξης Κούγιας απέστειλε για λογαριασμό των πελατών του εξώδικο στην τράπεζα, ζητώντας να οριστεί ένα στέλεχος της τράπεζας ως υπεύθυνο για να ανοίξει συζήτηση μεταξύ αυτού και των δύο γυναικών για το τι μέλλει γενέσθαι σε περίπτωση που δεν βρεθούν τα κλοπιμαία.

Οι καταθέσεις της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά το ενδεχόμενο της εσωτερικής πληροφόρησης, όπως και το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν νοικιάσει θυρίδα στο υποκατάστημα του Ψυχικού, με σκοπό να αποκτήσουν πρόσβαση στο χώρο και να κατοπτεύσουν τις θυρίδες. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει σχηματίσει ακόμα και ειδική ομάδα που έχει αναλάβει την παρακολούθηση του οπτικού υλικού εκατοντάδων ωρών από τις κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος. Στις έρευνες συμμετέχουν και οι επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που έχουν πραγματοποιήσει αυτοψία στο θησαυροφυλάκιο.

Υπενθυμίζεται ότι η κινηματογραφική κλοπή έλαβε χώρα στο διάστημα μεταξύ του περασμένου Αυγούστου και του Νοεμβρίου, με την πιθανότερη εκδοχή να είναι η διάρρηξη να έγινε κοντά στο καλοκαίρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καθολικό lockdown και στην Κοζάνη - Αυτά είναι τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ