ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Κύκλος αίματος στην Αθήνα: Τα ταξίδια του εκτελεστή και ο φόνος στη Γλυφάδα

Κύκλος αίματος στην Αθήνα: Τα ταξίδια του εκτελεστή και ο φόνος στη Γλυφάδα
InTime

Ταξίδια στην Αγγλία και στην Αλβανία είχε πραγματοποιήσει ο 45χρονος κακοποιός, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία ομοεθνή του σε γνωστό μπαρ της Γλυφάδας.

Ο 45χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στη Λαμία από αστυνομικούς που τον εντόπισαν σε θωρακισμένο τζιπ με σκούρα τζάμια. Στο ίδιο όχημα επέβαιναν ο Αλκέτ Ριζάι και ένας επιχειρηματίας από την Αθήνα, γνώριμος εδώ και πολλά χρόνια στις Αρχές λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις εκβιασμών.

Ο 45χρονος Αλβανός καταζητούνταν, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του, για τη δολοφονία Αλβανού, τον Οκτώβριο του 2017, σε μπαρ στη συμβολή των οδών Αγγέλου Μεταξά και Πανδώρας στη Γλυφάδα.

Τα ταξίδια του 45χρονου έχουν μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., που έχει πληροφορίες ότι ο συλληφθείς είχε ήδη προετοιμάσει νέο ταξίδι το Φεβρουάριο. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες για το σκοπό των ταξιδιών του.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνούν την εκδοχή ο 45χρονος να είχε εμπλοκή σε υποθέσεις που σχετίζονται με την αθηναϊκή νύχτα και παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Επίσης, στο μικροσκόπιο μπαίνει η σχέση του με τον 38χρονο με το προσωνύμιο «μαύρος», ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη στις 28 Δεκεμβρίου 2020. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι δύο άντρες ανήκαν στην ίδια ομάδα.

Μάλιστα, σε επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία ανέφερε ότι ο 38χρονος εμπλέκεται στην επίθεση που έγινε στο μπαρ της Γλυφάδας το 2017. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν διαφορές με τα θύματα που σχετίζονται με υποθέσεις ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι η ομάδα του 45χρονου Αλβανού που άνοιξε πυρ στο μπαρ και δολοφόνησε ομοεθνή του βρισκόταν σε «πόλεμο» με άλλη ομάδα της νύχτας.

Αυτό που θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι ποιες άλλες επιθέσεις που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με αυτόν τον «πόλεμο».

Η ομάδα του 45χρονου φέρεται να είχε εκβιάσει ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων στη Βάρη. Μαζί με μέλη της ομάδας του είχαν ζητήσει από τον ιδιοκτήτη της μάντρας να τους επιστρέψει 10.000 ευρώ μετά από αγοραπωλησία αυτοκινήτου. Οι δράστες είχαν ξυλοκοπήσει άγρια το θύμα, ενώ του έσπασαν τρία πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο κατάστημα, με τη ζημιά να υπολογίζεται στις 70.000 ευρώ.

Η παρουσία του 45χρονου την περασμένη Παρασκευή σε θωρακισμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Αλκέτ Ριζάι και ένας επιχειρηματίας, γνωστός στις Αρχές από την παλιότερη δράση του στη νύχτα, εγείρει ερωτήματα στην ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 45χρονος και ο επιχειρηματίας πιθανότατα πήγαν να πάρουν τον Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Δομοκού, από όπου είχε λάβει πενθήμερη άδεια. Ο προορισμός τους ήταν η Αθήνα. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν την ώρα που έκαναν στάση στη Λαμία για να πάρουν φαγητό στο χέρι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.