ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία οδηγού σχολικού: Αποκαλύψεις για το δράστη -Οι διακοπές στη Σαντορίνη και τα ακριβά γούστα

Δολοφονία οδηγού σχολικού: Αποκαλύψεις για το δράστη -Οι διακοπές στη Σαντορίνη και τα ακριβά γούστα

Πακέτο διακοπών στη Σαντορίνη με τα χρήματα του 64χρονου οδηγού λεωφορείου που δολοφόνησε στο Λαύριο διαπραγματευόταν το καλοκαίρι ο 43χρονος που συνελήφθη για το έγκλημα.

Αυτό προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από τους άντρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Ο 43χρονος δράστης, συνάδελφος του θύματος, δεν χρησιμοποιούσε απλά τη χρεωστική κάρτα του 64χρονου για αγορές αλλά φέρεται να χρησιμοποιούσε ακόμα και το ονοματεπώνυμό του.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το περασμένο καλοκαίρι προσπαθούσε να κλείσει τις διακοπές του στη Σαντορίνη με τα στοιχεία του δολοφονηθέντα οδηγού σχολικού λεωφορείου.

Ακόμα και μετά τη δολοφονία, ο φερόμενος ως δράστης, όχι απλά συνέχισε να αρπάζει χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος, αλλά με τον βίο του (σ.σ. καινούργια ακριβά ρούχα, ρολόγια, delivery από ακριβά εστιατόρια κ.ά.) είχε προκαλέσει συζητήσεις ακόμη και στους φίλους του, καθώς ο μισθός του δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τόσα έξοδα. Ο 43χρονος εργαζόταν σε έναν από τους πιο γνωστούς παιδικούς σταθμούς των βορείων προαστίων της Αθήνας. Το θύμα τον θεωρούσε φίλο του και τον εμπιστευόταν, σε βαθμό που του ανέθετε να του κάνει ηλεκτρονικές πληρωμές. Έτσι ο δράστης κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης του 64χρονου.

Μάλιστα, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος, φαίνεται πως καλύφθηκαν τα έξοδα του ταξιδιού που έκανε σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Φυσικά, φέρεται πρώτα –πάντα με τα χρήματα του οδηγού σχολικού λεωφορείου- να ξεχρέωσε και κάποια δάνεια που είχε στο όνομα του. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τη ροή του χρήματος και «αποκρυπτογράφησαν» όλες τους τις κινήσεις και όλες του τις αγορές.

Ο 43χρονος οδηγείται σήμερα Τρίτη στον Ανακριτή (σ.σ. είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί) καθώς το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι βαρύ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ισχυριστεί ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο και ότι λογομάχησε με τον 64χρονο, τον έσπρωξε πάνω στον καυγά και αυτός έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Βέβαια, αμέσως μετά, φαίνεται ότι με ένα σεντόνι που είχε στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του έδεσε το θύμα από τον λαιμό και τον έσυρε σε θαμνώδη περιοχή στην Αγριλέζα Λαυρίου.

Το περιστατικό αυτό συνέβη –σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει ομολογήσει στους αστυνομικούς του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας της Υ.Α.Β/Α.Α. και του ΥΔΕΖΙ- γύρω στις 15 Νοεμβρίου, αρκετά πριν βρεθεί σε κατάσταση προχωρημένης σήψης η σορός του 64χρονου. Μάλιστα, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τα ακριβή αίτια θανάτου του οδηγού σχολικού λεωφορείου –εάν δηλαδή επέζησε του χτυπήματος από την πτώση-.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανδημία: Η στρατηγική της κυβέρνησης, τα προληπτικά μέτρα και το ενδεχόμενο lockdown