ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσπρωτία: Έκρυψαν 167 κιλά ναρκωτικών μέσα σε κορμούς εσπεριδοειδών! - Φωτογραφία-ντοκουμέντο

Θεσπρωτία: Έκρυψαν 167 κιλά ναρκωτικών μέσα σε κορμούς εσπεριδοειδών! - Φωτογραφία-ντοκουμέντο
INTIME

Περισσότερα από 167,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν κρυμμένα μέσα σε κορμούς δέντρων σε αγρόκτημα στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ένας διακινητής, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Για να εντοπιστούν τα ναρκωτικά μέσα στους κορμούς των δέντρων βοήθησαν και δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που μυρίζουν ναρκωτικά από… χιλιόμετρα.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορία των ΕΛ.ΑΣ. ότι ο συλληφθείς, ο οποίος δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα, κατέχει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, με σκοπό τη διακίνησή της στην ελληνική επικράτεια.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον παρακολουθούν και κατέληξαν στο χωράφι-κρησφύγετο, όπου του πέρασαν χειροπέδες, ενώ αναζητούν το συνεργό του που κατάφερε να εξαφανιστεί.

Το άτομο που αναζητείται φέρεται να έκοψε κορμούς δέντρων και να αποθήκευε την κάνναβη και ταυτόχρονα να επιτηρούσε (χρησιμοποιώντας κιάλια) το αγρόκτημα με τα εσπεριδοειδή για τυχόν εμφάνιση κάποιου «υπόπτου».

Δείτε φωτογραφία-ντοκουμέντο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Έκρυψαν 167 κιλά ναρκωτικών μέσα σε κορμούς εσπεριδοειδών!

Αναλυτικότερα, σε έρευνα που έγινε στο σημείο, βρέθηκαν κρυμμένοι, μέσα σε κορμούς δέντρων, 6 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 83 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 167 κιλών και 510 γραμμαρίων, όπου και κατασχέθηκαν.

Επίσης, στο ίδιο σημείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: χαρτοκιβώτια, αυτοκόλλητες ταινίες, μαρκαδόρος, που προορίζονταν για τη συσκευασία των ναρκωτικών, κιάλια χειρός για κατόπτευση του χώρου, μαχαίρι, τρόφιμα.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρκουμανέας: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown - Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη