ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πορτοφολάδες «χτυπούσαν» στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γεννηματάς

Πορτοφολάδες «χτυπούσαν» στα νοσοκομεία Σωτηρία και Γεννηματάς

Στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γεννηματάς» χτυπούσε συμμορία που «ξηλώθηκε» από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού-Παπάγου.

Την ώρα που το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κύκλωμα Ρομά έκανε «χρυσές» δουλειές κλέβοντας πορτοφόλια. Συνολικά συνελήφθησαν εφτά Έλληνες και ταυτοποιήθηκαν ακόμα τρία άτομα, ενώ εξιχνιάστηκαν 28 περιπτώσεις κλοπών. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε προχθές Τετάρτη στο Καματερό και στο Ίλιον. Οι δράστες δεν πτοούνταν από το γεγονός ότι ο κίνδυνος μόλυνσης στα νοσοκομεία είναι αυξημένος αυτό το διάστημα λόγω του κορονοϊού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τους τελευταίους τρεις μήνες τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές, στο χώρο δημόσιων νοσοκομείων.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν με διαφορετικά οχήματα, σε ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων, σε δημόσια νοσοκομεία, σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Εντός των νοσοκομείων επέλεγαν ως υποψήφια θύματα τους, επισκέπτες ή ασθενείς, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους. Τους περίμεναν μέχρι τη στιγμή που θα εισέρχονταν σε ανελκυστήρα και με τη μέθοδο τεχνητού συνωστισμού και δίχως να γίνουν αντιληπτοί, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια. Σε κάποιες περιπτώσεις διέπρατταν τις κλοπές στους χώρους αναμονής ιατρείων ή εργαστηρίων.

Μετά τη διάπραξη της κλοπής, αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που περιείχαν τα πορτοφόλια και μετέβαιναν σε κοντινά ATM , όπου χρησιμοποιούσαν τις αφαιρεθείσες κάρτες για την ανάληψη χρηματικών ποσών ή μετέβαιναν σε καταστήματα για αγορά διάφορων προϊόντων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι είχαν σημειώσει σε κάποιο μέρος στο πορτοφόλι τον αριθμό PIN της κάρτας.

Σε επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 3.578 ευρώ, 3 "επιχειρησιακά" αυτοκίνητα και διάφορα αποκόμματα συναλλαγών.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χολαργού-Παπάγου, εξιχνιάστηκαν 28 κλοπές, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων να ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Το στοίχημα του Πάσχα και τα σενάρια για σχολεία, καταστήματα, εστίαση