ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έκλεβαν σπίτια με πρόσχημα τα… ρούχα στο μπαλκόνι

Ρούχα μπαλκόνι διαμέρισμα

Στην εξάρθρωση σπείρας ανηλίκων που έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη με πρόσχημα τα… ρούχα στο μπαλκόνι προχώρησε η αστυνομία

Κλοπές σε αυτοκίνητα και διαρρήξεις σπιτιών με πρόσχημα τα… ρούχα στο μπαλκόνι έκανε η σπείρα των ανηλίκων που εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν χάρη στην άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Αναλήψεως και την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε.

Συνολικά εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπής που σημειώθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – 5 Μαΐου 2021 στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν τρείς νεαροί ελληνικής καταγωγής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. Πρόκειται για δύο 17χρονους κι έναν 20χρονο.

Η ανάλυση του τρόπου δράσης τους έδειξε ως χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους:

• τη διάρρηξη οικιών και την παράνομη είσοδο στο εσωτερικό αυτών και

• την απασχόληση των ενοίκων, τους οποίους έπειθαν να εξέλθουν των διαμερισμάτων τους προφασιζόμενοι ότι κάποιο ρούχο τους έπεσε από το μπαλκόνι.

Με αυτές τις μεθόδους κατάφεραν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ποδήλατα, διάφορα αντικείμενα και τραπεζικές κάρτες των παθόντων.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, κάνοντας χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προχώρησαν σε αγορές μέσω ανέπαφων συναλλαγών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Μία ακόμη γυναίκα αναγνώρισε τον 22χρονο - Στις 5 οι καταγγελίες σε βάρος του