ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία συζύγου Κορφιάτη – Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Ο εφοπλιστής, ο σωματοφύλακας και ο αστυνομικός

Ντίμης Κορφιάτης δολοφονία Ζάκυνθος

Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψη έξι ατόμων για την δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020

Ένα χρόνο διήρκεσε η έρευνα της αστυνομίας για τις συλλήψεις των ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αριθμεί περίπου 2000 σελίδες και περιέχει μεταξύ άλλων απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον «κοριό» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες είναι απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είχε καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Κορφιάτη για σχέσεις του με παράνομες δραστηριότητες στο νησί.

Ο απότακτος αστυνομικός είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 20 χρόνια κάθειρξη σε πρώτο βαθμό αλλά στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια κάθειρξη. Τελικά εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, επιστρέφοντας στη Ζάκυνθο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και άτομο που είχε καταγγελθεί από τον Ντίμη Κορφιάτη ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του.

Ο Κορφιάτης είχε αναφέρει σε μήνυσή του ότι τον είχε αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα από φωτογραφίες των δραστών από κάμερες της περιοχής (οι οποίες του επιδείχθηκαν από την Αστυνομία μετά τη δολοφονία της γυναίκας του).

«Η αναμφίβολη αναγνώριση του οφείλεται στον ιδιαίτερο σωματότυπό του και στη χαρακτηριστική στάση που χρησιμοποιεί όταν κάθεται στη μοτοσικλέτα του. Επίσης, το ύψος, η κοιλιά του και η ασταθεια στο βάδισμά του, ένεκα του μεγάλου ύψους του και του υπερβολικού του βάρους», έγραφε τότε στη μήνυσή του ο Κορφιάτης.

Το άτομο αυτό περιγραφόταν από τον Κορφιάτη ως ο σωματοφύλακας εφοπλιστή. Ο Κορφιάτης είχε καταγγείλει ότι «όλα τα μέσα μεταφοράς των δραστών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν, ήτοι το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος είναι ιδιοκτησίας εφοπλιστή. Το εν λόγω σκάφος μεταφέρθηκε στις 5 Ιουνίου του 2020 στη Σκαφιδιά Ηλείας, με σημείο εκκίνησης την οικία του εφοπλιστή στο Ψυχικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους κατηγορουμένους για την υπόθεση είναι και ο εφοπλιστής που κατονομαζόταν από τον Κορφιάτη.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κατηγορείται για βοηθητικό ρόλο στην υπόθεση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι συλλήψεις από την Αστυνομία. Οι τρεις στη Ζάκυνθο, οι δύο στην Αθήνα και η μία στον Πύργο Ηλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος για self test: Τέλος η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία - Από πού θα διανέμονται εφεξής