ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Η «παγίδα» στην πλαστική χειρουργό: Την «καίει» η δικογραφία - Τα ψέματα και η κρυφή κάμερα

Εικονικός εμβολιασμός
Τρεις συλλήψεις για εικονικούς εμβολιασμούς πραγματοποίησε η Αστυνομία.
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Στοιχεία που «καίνε» την 75χρονη πλαστική χειρουργό, η οποία κατηγορείται για εικονικό εμβολιασμό σε εμβολιαστικό κέντρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, περιέχει η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 75χρονη εργάζεται σε γνωστή κλινική των Αθηνών και έχει μεγάλη εμπειρία στην ιατρική. Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων είχαν την πληροφορία ότι η γιατρός πρόκειται να πραγματοποιήσει εικονικά την 2η δόση του εμβολίου της στις 21 Σεπτεμβρίου στο ΙΚΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στόχος της ήταν να πάρει το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της, παρότι ανεμβολίαστη.

Οι αστυνομικοί αμέσως ενημέρωσαν τον αρμόδιο αντιεισαγγελέα για την πληροφορία τους και τότε εκείνος παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Τότε ήταν που άρχισε να στήνεται η επιχείρηση για να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω η γιατρός, η οποία είχε πραγματοποιήσει στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο και την 1η δόση του εμβολίου της με την ίδια νοσηλεύτρια.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία της υπόθεσης (στοιχεία της οποίας αποκαλύπτει το Newsbomb.gr), «στις 18 Σεπτεμβρίου η πλαστική χειρουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γραμματέας της, η οποία της ανέφερε ότι έλαβε σχετικό μήνυμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αφορά στον επικείμενο εμβολιασμό της και προγραμμάτισαν να μεταβούν μαζί στο εμβολιαστικό κέντρο».

Η γιατρός φέρεται να είπε στη γραμματέα της να επικοινωνήσει με το πρόσωπο που θα κάνει τον εμβολιασμό τους. Πράγματι στις 21 Σεπτεμβρίου πήγαν στο Κέντρο Υγείας της λεωφόρου Αλεξάνδρας και παρέμειναν για 10 λεπτά.

Ο εμβολιασμός έγινε σε αίθουσα που αντιστοιχεί στην εμβολιαστική έδρα του κέντρου υγείας. Σύμφωνα με τη δικογραφία, νοσηλεύτρια του κέντρου εκμεταλλεύτηκε τη θέση της και με δική της πρωτοβουλία πραγματοποίησε η ίδια τον εμβολιασμό, παρά το γεγονός ότι στην εμβολιαστική έδρα είναι υπεύθυνος συγκεκριμένος γιατρός και νοσηλεύτρια, οι οποίοι παρακάμφθηκαν. Μάλιστα, η νοσηλεύτρια που παρακάμφθηκε ήταν η καταχωρημένη χειριστής του τάμπλετ. για την ηλεκτρονική ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Σημειώνεται δε ότι τον πρώτο εμβολιασμό της 75χρονης είχε αναλάβει η ίδια νοσηλεύτρια, παρόλο που υπεύθυνη ήταν άλλη νοσηλεύτρια.

Αυτό που δεν ήξερε η 75χρονη πλαστική-χειρουργός ήταν ότι στο εσωτερικό της εμβολιαστικής έδρας είχε εγκατασταθεί κρυφή κάμερα από την ΕΛ.ΑΣ. που κατέγραψε το χώρο. Από το οπτικό υλικό προέκυψε ότι:

«Κατά την εκτέλεση του εμβολιασμού της πλαστικής χειρουργού η νοσηλεύτρια φαίνεται να τοποθετεί τη σύριγγα στο μπράτσο της γιατρού και να την εισχωρεί στο σώμα της , χωρίς ωστόσο να πραγματοποιείται η διαδικασία του εμβολιασμού, δεδομένου ότι δεν πιέζεται το έμβολο της σύριγγας για να γίνει η έκχυση του υγρού. Κατά την εκτέλεση του εμβολιασμού, η γραμματέας κρατάει το κινητό της τηλέφωνο με τα δύο της χέρια στο ύψος του προσώπου της και έπειτα κατεβάζει τα χέρια της ταυτόχρονα με την απομάκρυνση της νοσηλεύτριας που πραγματοποίησε τον εικονικό εμβολιασμό».

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι η πλαστική χειρουργός σύστησε τη γραμματέα της ως κόρη της στον γιατρό που δεν ήταν στο κόλπο και ήταν υπεύθυνος για τη λήψη του ιατρικού ιστορικού τους.

Επίσης, η πλαστική χειρουργός αρνήθηκε ότι γνωρίζει τη νοσηλεύτρια που έκανε τον εμβολιασμό της, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία. Τέλος από την έρευνα που έγινε στον κάδο απορριμμάτων βρέθηκε το φιαλίδιο με το εμβόλιο, όπως και μία σύριγγα χωρίς βελόνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν η 75χρονη, η νοσηλεύτρια και η γραμματέας της γιατρού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Ρόδος: «Φοβόμασταν, είχαμε κακό προαίσθημα» - Μιλούν οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου

Κορονοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων σε παιδιά - Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τα σχολεία