ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Άλκη: Υπήρχε κρυφή «ομάδα μάχης» στο Χαριλάου - Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

Δολοφονία Άλκη: Υπήρχε κρυφή «ομάδα μάχης» στο Χαριλάου
Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφτασε στις συλλήψεις ύστερα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού
Intime News

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» όλα τα σημεία της πόλης όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα άτομα που καταζητούνται με ένταλμα σύλληψης, ενώ όσο ο κλοιός σφίγγει γύρω τους με διαδοχικές συλλήψεις τόσο οι «κρυψώνες» τους είναι πιο δύσκολο να μείνουν «αφανείς».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για συμμετοχή στην επίθεση οχτώ ατόμων, αποκαλύπτεται ότι στη φονική ενέργεια συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα. Και αυτό γιατί υπήρχε ομάδα υποστήριξης έτοιμη για μάχη. Μάλιστα, τα οχήματα που έλαβαν μέρος στην επίθεση δεν ήταν δύο αλλά τουλάχιστον τρία. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι σκληροί οπαδοί του ΠΑΟΚ και φέρονται να σχετίζονται με τον ίδιο σύνδεσμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφτασε στις συλλήψεις ύστερα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού τόσο από την περιοχή του Χαριλάου όσο και από το σημείο όπου βρίσκεται ο επίμαχος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ. Στα βίντεο αυτά φαίνεται να απεικονίζονται οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους που ταυτοποιήθηκαν.

Ρόλο διαδραμάτισε και το κινητό του 23χρονου, που συνελήφθη πρώτος για την επίθεση, το οποίο βρέθηκε στο σύνδεσμο. Φαίνεται ότι μέσα από αυτό ξεδιπλώθηκε το δίκτυο επαφών του αλλά και οι συνομιλίες του στα social media.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «οι κατηγορούμενοι είναι 10, ωστόσο, εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που σχετίζονται έμμεσα με την επίθεση. Πρόκειται για άτομα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων, που είναι οπαδοί της ίδιας ομάδας». Οι δέκα νεαροί που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας από 19 έως 25 ετών. Οι περισσότεροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ είχαν «χαρτογραφηθεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ως «σκληροί» οπαδοί.

Ξεχωριστή περίπτωση για τις Αρχές αποτελεί ο 20χρονος Αλβανός, που διέφυγε από την Ελλάδα λίγες ώρες μετά την πρώτη σύλληψη που αφορούσε στον 23χρονο φίλο του. Μαζί είχαν κατηγορηθεί για μαχαίρωμα με θύματα οπαδούς του Άρη στην περιοχή του Χαριλάου το Μάρτιο του 2019.

Ο 20χρονος πέρασε τα σύνορα από μεθοριακό σταθμό της Φλώρινας και εξαφανίστηκε. Οι κατηγορίες σε βάρος του από την επίθεση που είχε κάνει το 2019 ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και έτσι δεν υπήρχε σε βάρος του ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Πρόλαβε να ταξιδέψει στην πατρίδα του πριν εκδοθεί στην Ελλάδα ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία του Άλκη.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι σε βάρος του θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να συλληφθεί από τις αλβανικές Αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Με αυτό το δρεπάνι σκότωσαν τον 19χρονο Άλκη (vid)

Δολοφονία Άλκη: Οι στιγμές ευτυχίας του 19χρονου πριν τη στυγερή δολοφονία του