ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Δολοφονία Άλκη: Το DNA «μίλησε» και «έδειξε» τους δολοφόνους - Οι επόμενες κινήσεις της ΕΛΑΣ

Δολοφονία Άλκη: Το DNA «μίλησε» και «έδειξε» τους δολοφόνους - Οι επόμενες κινήσεις της ΕΛΑΣ
Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού
INTIME

Δολοφονία Άλκη: Οι Αρχές αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που έχουν στη διάθεσή τους, έφτασαν στα ίχνη των δολοφόνων του 19χρονου Άλκη.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, με τις Αστυνομικές Αρχές να έχουν στη διάθεσή τους πλήθος δεδομένων και στοιχείων, τα οποία εξετάζουν ενδελεχώς, ώστε να φτάσουν στη σύλληψη όλων των δραστών που σκότωσαν τον 19χρονο στην περιοχή του Χαριλάου.

Ένα από τα σπουδαιότερα «όπλα» που έχουν στη διάθεσή τους είναι το γενετικό υλικό, το οποίο «δένει» αρκετά άτομα με την υπόθεση, ενώ όλοι τους είναι χούλιγκαν του ΠΑΟΚ με «βαρύ» παρελθόν, έχοντας απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν.

Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί δέκα άτομα για την επίθεση, πέραν του 23χρονου που κρατείται εδώ και μέρες και θεωρείται ως ο άνθρωπος που που κατάφερε την μοιραία μαχαιριά στον Άλκη.

Το βράδυ της Κυριακής (06/02) συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα, επτά Έλληνες και ένας Αλβανός, εκ των οποίων οι δυο έχουν άμεση σχέση με τη δολοφονία του Άλκη και δεν ήταν απλώς μέλη της ομάδας «κρούσης» που επιτέθηκε στον άτυχο 19χρονο και την παρέα του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τους συγκεκριμένους δυο, οι Αρχές τους έχουν «δέσει» με τα δακτυλικά αποτυπώματα και το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο «δρεπάνι» που έκοψε την μηριαία αρτηρία του Άλκη.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι ηλικίας 19 έως 21 ετών. Πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, μέλη συνδέσμων της ομάδας.

Επιπλέον, οι 6 από τους 8 συλληφθέντες στις χθεσινές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σεσημασμένοι καθώς έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια σε γήπεδα και συμπλοκές με οπαδούς αντίπαλων ομάδων.

Πλέον, αναζητούνται δυο άτομα, για τα οποία η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είναι μέλος του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, όπου η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε έφοδο την περασμένη Παρασκευή, εντοπίζοντας τσεκούρια και ρόπαλα.

Ο δε δεύτερος, είναι ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει διαφύγει στην πατρίδα του και ήδη έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Η ομάδα «θανάτου» βρισκόταν νωρίτερα στο κλειστό της Πυλαίας, όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό για την Α1 Βόλεϊ. Στη συνέχεια, επιβαίνοντας σε δυο οχήματα (το δεύτερο εντοπίστηκε σε γκαράζ) μετέβησαν στην περιοχή του Χαριλάου.

Υπήρχε κρυφή «ομάδα μάχης» στο Χαριλάου

Παράλληλα, οι αστυνομικοί «σαρώνουν» όλα τα σημεία της πόλης όπου θα μπορούσαν να βρίσκονται τα άτομα που καταζητούνται με ένταλμα σύλληψης, ενώ όσο ο κλοιός σφίγγει γύρω τους με διαδοχικές συλλήψεις τόσο οι «κρυψώνες» τους είναι πιο δύσκολο να μείνουν «αφανείς».

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για συμμετοχή στην επίθεση οχτώ ατόμων, αποκαλύπτεται ότι στη φονική ενέργεια συμμετείχαν τουλάχιστον 10 άτομα. Και αυτό γιατί υπήρχε ομάδα υποστήριξης έτοιμη για μάχη. Μάλιστα, τα οχήματα που έλαβαν μέρος στην επίθεση δεν ήταν δύο αλλά τουλάχιστον τρία. Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι σκληροί οπαδοί του ΠΑΟΚ και φέρονται να σχετίζονται με τον ίδιο σύνδεσμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης έφτασε στις συλλήψεις ύστερα από αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού τόσο από την περιοχή του Χαριλάου όσο και από το σημείο όπου βρίσκεται ο επίμαχος σύνδεσμος του ΠΑΟΚ. Στα βίντεο αυτά φαίνεται να απεικονίζονται οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους που ταυτοποιήθηκαν.

Ρόλο διαδραμάτισε και το κινητό του 23χρονου, που συνελήφθη πρώτος για την επίθεση, το οποίο βρέθηκε στο σύνδεσμο. Φαίνεται ότι μέσα από αυτό ξεδιπλώθηκε το δίκτυο επαφών του αλλά και οι συνομιλίες του στα social media.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «οι κατηγορούμενοι είναι 10, ωστόσο, εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που σχετίζονται έμμεσα με την επίθεση. Πρόκειται για άτομα από το περιβάλλον των κατηγορουμένων, που είναι οπαδοί της ίδιας ομάδας». Οι δέκα νεαροί που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας από 19 έως 25 ετών. Οι περισσότεροι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, ενώ είχαν «χαρτογραφηθεί» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. ως «σκληροί» οπαδοί.

Θεοδωρικάκος: «Έως εδώ» οι καταστάσεις που οδηγούν σε δολοφονίες

Στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στον αθλητισμό αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στη σύσκεψη μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να μηνυπάρξει καμία ανοχή σε οργανωμένες συμμορίες, οι οποίες λειτουργούν κάτω από τη «σημαία» διαφόρων ομάδων.

«Το θέμα της ταχύτερης απονομής της δικαιοσύνης είναι στον μόνιμο προσανατολισμό μας, ειδικά για εγκλήματα που σχετίζονται με τον χουλιγκανισμό», τόνισε και επανέλαβε ένα μεγάλο «έως εδώ» για τις καταστάσεις που οδηγούν σε δολοφονίες

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των νόμων γιατί υπάρχουν νόμοι που είναι αυστηροί αλλά δεν εφαρμόζονται» και προανήγγειλε το κλείσιμό συνδέσμων οπαδών.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για τη βία στον αθλητισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους, ζητώντας από όλους τους εμπλεκομένους - αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς - να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου, αλλά και να δημιουργηθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συζητήσεων υπάρχει και το κλείσιμο όλων των παράνομων συνδέσμων, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να διαμηνύει πως πλέον υπεύθυνοι για αυτούς θα είναι οι ίδιες οι ομάδες.

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι' αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα. Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο των ερευνών των αρχών για την δολοφονία του Άλκη, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γυρίσουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες τα νέα παιδιά χωρίς φόβο.

Άλκης Καμπανός: Μεταφέρονται τα αφιερώματα στη μνήμη του για να προστατευθούν από την κακοκαιρία

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Με αυτό το δρεπάνι σκότωσαν τον 19χρονο Άλκη (vid)

Δολοφονία Άλκη: Οι στιγμές ευτυχίας του 19χρονου πριν τη στυγερή δολοφονία του