ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ - Χάος, πέτρες και χημικά

Θεσσαλονίκη: Σοβαρά επεισόδια στο ΑΠΘ - Χάος, πέτρες και χημικά
Επεισόδια στη ΣΘΕ του ΑΠΘ
thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Μερίδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στις δυνάμεις της αστυνομίας που περιφρουρούν τις εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στη ΣΘΕ του ΑΠΘ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια.

Ακόμα μια ημέρα έντασης στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στον χώρο βρίσκονται καθημερινά δυνάμεις της Αστυνομίας που επιτηρούν τη δημιουργία βιβλιοθήκης στον χώρο όπου για 30 χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο, υπήρχε κατάληψη και είχε διαμορφωθεί το γνωστό «στέκι» του Βιολογικού.

Μερίδα κουκουλοφόρων το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) επιχείρησε να μπει στον χώρο, με τους αστυνομικούς να αποτρέπουν την προσπάθειά τους και να αποκλείουν την είσοδο του ΑΠΘ.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθούν καταιγισμό από πέτρες και αντικείμενα, με τις δυνάμεις της Αστυνομίας να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) είχε προγραμματιστεί πορεία διαμαρτυρίας στο ΑΠΘ, από φοιτητές του Βιολογικού, ενώ το Σάββατο μερίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου είχε εισβάλει στο σημείο και είχε καταστρέψει με βαριοπούλες όσα είχαν δημιουργήσει τα συνεργεία το προηγούμενο διάστημα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα επόμενα 24ωρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επιτηρούν το Campus του ΑΠΘ και να κάνουν αυστηρούς ελέγχους σε όσους προσέρχονταν στις σχολές.