Τάκης Θεοδωρικάκος: Βάρβαρη εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για το θέμα των 92 παράτυπων μεταναστών που αφέθησαν γυμνοί από τυρκικές Αρχές στην ελληνική μεθόριο στον Έβρο. Τι είπε για την υπόθεση των Σεπολίων και την καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας.
Τάκης Θεοδωρικάκος: Βάρβαρη εργαλειοποίηση μεταναστών από την Τουρκία
Σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για το θέμα των μεταναστών στον Έβρο.
INTIME / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
7'

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Τουρκικές προκλήσεις, ο Υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των 92 παράτυπων μεταναστών που αφέθησαν γυμνοί από την τουρκική στρατοχωροφυλακή στην ελληνική μεθόριο, στις πιέσεις που δέχονται τα ελληνικά σύνορα στον Έβρο από την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων, στην ετοιμότητα της αστυνομίας και του στρατού που περιφρουρούν τα σύνορα της χώρας νύχτα-μέρα και τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Επίσης, ο Υπουργός μίλησε για το θέμα του κυκλώματος παιδεραστίας στα Σεπόλια υπογραμμίζοντας ότι όλα θα έρθουν στο φως και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη .

Βάρβαρη εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων

«Στον Έβρο υπάρχει μία καθημερινή απειλή, μέσα από τη βάρβαρη εργαλειοποίηση των παράνομων μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία συστηματικά δημιουργεί πρόβλημα κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου. Το προχθεσινό γεγονός είναι πράγματι σοκαριστικό. Είναι μία εικόνα απάνθρωπη. Είναι μία συμπεριφορά βάρβαρη η οποία παραπέμπει στο μεσαίωνα και όχι στον 21ο αιώνα», σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε:

«Οι περισσότεροι από τους 92 παράνομούς μετανάστες που βρέθηκαν γυμνοί, είναι Αφγανοί αλλά και ορισμένοι Σύριοι. Περιέγραψαν στους αξιωματικούς του Frontex ότι στον Έβρο τους μετέφεραν τρία οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις από την Τουρκία για τον χειρισμό του μεταναστευτικού».

Το ατύχημα στην Τουρκία και η ελληνική αλληλεγγύη

«Το τραγικό ατύχημα στη γειτονική Τουρκία στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες απέδειξε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις με τις γειτονικές της χώρες. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε αμέσως την αλληλεγγύη όλου του ελληνικού λαού και προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια για τη διάσωση αυτών των ανθρώπων. Υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας δρόμος είναι αυτός που περιγράφει η πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, δηλαδή, η συμπεριφορά της καλής γειτονίας της προάσπισης του διεθνούς δικαίου, της αλληλεγγύης στις δύσκολες στιγμές και ο άλλος δρόμος είναι οι βαρβαρότητες, οι προκλήσεις, οι απειλές».

Η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί

«Μέσα σε αυτά τα 3-3,5 χρόνια, η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί πάρα πολύ στρατιωτικά. Έχει ενισχύσει σε καθοριστικό βαθμό και έχει αναβαθμίσει τις στρατηγικές της συνεργασίες, ιδίως σε απόλυτο βαθμό τις σχέσεις της με της ΗΠΑ και με τη Γαλλία. Εδώ υπάρχει ένας λαός απολύτως ενωμένος, ο οποίος δεν δέχεται καμία συζήτηση που αφορά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά στην Τουρκία καιΥπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση, ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό οποιασδήποτε συνθήκης. Δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο κε Αυτιά. Κύριε Αυτιά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά μέρα και νύχτα γνωρίζουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. σε ότι αφορά τα σύνορα οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο σύνολο των συνόρων μας με την Τουρκία είναι εκεί και δεν αφήνουν να περάσει τίποτα».

Όλα στο φως – Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους

«Όλα στο φως, όλοι οι ένοχοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι η ΕΛ.ΑΣ. και σε αυτή την υπόθεση, έχει πράξει το καθήκον της με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. θέλω να είναι σε γνώση των ανθρώπων που μας παρακολουθούν, ότι την ευθύνη των ερευνών την έχει η ανακριτική αρχή, η Ελληνική Αστυνομία συνδράμει στο έργο της. Δεν πρόκειται ούτε ένα από αυτά τα κτήνη, αν αποδειχτεί η κατηγορία που υπάρχει σε βάρος τους να γλιτώσει», τόνισε για την υπόθεση στα Σεπόλια.

Ας σταματήσει να λέει ψέματα ο ΣΥΡΙΖΑ

«Στην αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να σοβαρευτούν. Εννοώ όσους από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν με άθλιο και συκοφαντικό τρόπο, με ψέματα και με ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και σε βάρος της Κυβέρνησης. Καταρχήν οι άνθρωποι έχουν αλλεργία με την Αστυνομία. Η αστυνομία επαναλαμβάνω έχει κάνει με άψογο τρόπο τη δουλειά της σε αυτή την υπόθεση. Κινήθηκε με μυστικότητα, κανείς δεν ήξερε τίποτα για όσες ημέρες χρειάστηκαν να δέσουν την υπόθεση. Υπάρχουν εντάλματα τα οποία ήδη έχουν εκτελεστεί, υπάρχει ήδη ένα το οποίο αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες και δεν σταματάει κανείς εδώ. Έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία για να υπάρξει η ταυτοποίηση των ενόχων και να οδηγηθούν άπαντες στην δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ας ξεφύγει από την κομματική λογική, από την πενία του, από την απογοήτευσή του γιατί δεν μπορεί με τίποτα να ενισχύσει τις δυνάμεις και την επιρροή του στον Ελληνικό λαό, ας σταματήσει να λέει ψέματα. Η συμπεριφορά τους δυστυχώς είναι φασίζουσα. Δεν μπορεί να παίρνουν μια περίπτωση και να επιχειρούν να καταδικάσουν μια παράταξη. Είπαν ότι ο συγκεκριμένος, ο βιαστής ο 53χρονος, ανήκει στη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα των παιδοβιαστών. Δεν ντρέπονται λίγο; Ας σεβαστούν τουλάχιστον τα παιδιά τους, ας σεβαστούν πράγματα τα οποία οφείλουν να σέβονται. Δεν μπορεί από έναν άνθρωπο να χαρακτηρίζεται, ούτε η αστυνομία, ούτε μια ολόκληρη παράταξη, η οποία στο κάτω- κάτω απέδειξε με πράξεις ότι ενισχύει τις ποινές για τέτοιου είδους ποινές όπως είναι ο βιασμός. Αυτό το έκανε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άλλοι τους ρίχνανε στα μαλακά, ενώ άλλοι τέσσερα ολόκληρα χρόνια δεν μπορούσαν να δικάσουν φασιστικές οργανώσεις, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα. Σήμερα επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, η Ελληνική Αστυνομία εξιχνιάζει τέτοιου είδους εγκληματικές οργανώσεις, τέτοιου είδους βαριά εγκλήματα και βάζει τέλος σε όλα τα άβατα ανομίας».

Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Σχετικά με την καταγγελία βιασμού στο ΑΤ Ομόνοιας, ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν κάθετος. «Ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ο νόμος είναι νόμος, ισχύει απαρέγκλιτα για όλους. Εάν, οι δυο αστυνομικοί, έχουν διαπράξει αυτή την αποτρόπαια πράξη, δεν έχουν, καμία δουλειά, φυσικά, με την ελληνική αστυνομία, θα φύγουν την ίδια στιγμή. Έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα, είναι ντροπή, δεν υπάρχει άλλη λέξη, είναι ντροπή εάν έχουν κάνει αυτό και ασφαλώς, θα έχουν την ποινική τύχη που τους αξίζει από την ελληνική Δικαιοσύνη, μην έχει κανείς καμία αμφιβολία. Προφανώς, υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, πρέπει να υπάρξει απόφαση, αλλά επαναλαμβάνω, εάν την έχουν κάνει, όχι μόνο δεν έχουν δουλειά στην αστυνομία, να ντρέπονται για ολόκληρη την ζωής τους, για αυτή την τρισάθλια συμπεριφορά. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις, ο σεβασμός του νόμου οφείλει να είναι απόλυτος και πρέπει να είναι απόλυτη και η εφαρμογή του».

Τα γραφεία ενδοοικογενειακής βίας

«Στην Ελληνική αστυνομία πέφτει πολύ μεγάλο βάρος σχετικά με τα θέματα που έχουν σχέση με τους ανήλικους και με την ενδοοικογενειακή βία. Έχουμε αντιμετωπίσει φέτος, πάνω από 6,5 χιλιάδες περιστατικά.

Ήδη δημιουργήσαμε 18 τέτοια γραφεία, τα οποία είναι σε πλήρη λειτουργία, με εκπαιδευμένους αστυνομικούς. Στα περισσότερα από αυτά, επικεφαλείς είναι γυναίκες αξιωματικοί και αυτό το θεωρώ σπουδαίο. Υπάρχει η γραμμή 15900 στην οποία υπάρχει άμεση συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Εργασίας με την αστυνομία και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες και προς κάθε άνθρωπο που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους περιστατικά βίας, να απευθύνεται στην γραμμή και να απευθύνεται στην ελληνική αστυνομία, διότι έτσι είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε, τέτοιους είδους καταστάσεις».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή