ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σεπόλια: «Ξεσκονίζουν» τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση

Σεπόλια: «Ξεσκονίζουν» τον αστυνομικό που εμπλέκεται στην υπόθεση
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Σεπόλια: Όλα τα στοιχεία της εμπλοκής του αστυνομικού στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης εξετάζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη. Μια εξ αυτών προκάλεσε αρκετή συζήτηση, καθώς έγινε γνωστό πως ανάμεσα στα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση βρίσκεται και ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στη ΓΑΔΑ.

Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», του ΑΝΤ1, εξήγησε πως γίνεται ενδελεχής έρευνα για το καθεστώς εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Τόνισε, μάλιστα, πως η Αστυνομία περιμένει μια σειρά από στοιχεία από την Ανακρίτρια έτσι ώστε να προχωρήσει με τις ανάλογες διαδικασίες σε βάρος του συναδέλφου της.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή, ο ίδιος ο υπουργός, ότι για όλους όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση τα στοιχεία θα βγαίνουν στο φως. Προέκυψε από δημοσιεύματα ότι κάποιος αστυνομικός ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση. Άμεσα δόθηκε εντολή από τον υπουργό να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχος για τον συγκεκριμένο. Είμαστε στη διάρκεια της ανάκρισης, οπότε σαν Αστυνομία είναι να ζητήσουμε στοιχεία για το πώς εμπλέκεται», είπε χαρακτηριστικά η κ. Δημογλίδου.

«Δεν γνωρίζουμε στοιχεία του, πρέπει να μας δώσει τα στοιχεία του η Ανακρίτρια. Αυτή τα γνωρίζει, καθώς η εμπλοκή του προέκυψε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Σε αυτό το σημείο η Αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμα τον βαθμό της εμπλοκής του συγκεκριμένου αστυνομικού στην υπόθεση. Περιμένουμε στοιχεία από την Ανακρίτρια για να συνεχίσει και ο πειθαρχικός του έλεγχος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την πορεία των ερευνών, εξήγησε: «Η διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία για την ταυτοποίηση δραστών. Κάθε φορά που προκύπτουν στοιχεία, με τα οποία η ανακρίτρια δίνει ένα ένταλμα σύλληψης για να εκτελεστεί, αυτό γίνεται. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην φέρουμε στη δικαιοσύνη ανθρώπους που δεν έχουν κάνει κάποιο έγκλημα».

Ενώ για όσους προσέρχονται αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, σημείωσε: «Όσοι έχουν προσέλθει στη ΓΑΔΑ, υποστηρίζουν πως έχουν συνομιλήσει μόνο. Έχουν συνομιλήσει με μια κοπέλα της οποίας την ηλικία δεν γνώριζαν, αυτό θα το κρίνουν όμως οι ανακριτικές αρχές».

«Δεν υπήρξε ολιγωρία της Αστυνομίας»

Σχετικά με πληροφορίες ότι το ΑΤ Κολωνού δεν αποδέχθηκε την καταγγελία των γονιών της 12χρονης και τους παρέπεμψε στη ΓΑΔΑ, η κ. Δημογλίδου απάντησε: «Αυτό το διαψεύδει η ίδια η κατάθεση της μητέρας, που έχει ληφθεί το ίδιο βράδυ της καταγγελίας. Η μητέρα με τον πατέρα πήγαν στο ΑΤ Κολωνού, οι συνάδελφοι ενημέρωσαν τον διοικητή ο οποίος επικοινώνησε με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ. Τους πρότειναν να τους μεταφέρουν με υπηρεσιακό όχημα στη ΓΑΔΑ, το ίδιο απόγευμα. Δήλωσαν ότι θα μεταβούν οι ίδιοι στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, όπως και έγινε, και το ίδιο βράδυ έγινε η καταγγελία».

«Με τα στοιχεία που έχουμε και με τα στοιχεία που μας έχει δώσει η ανακρίτρια, δεν προκύπτει ολιγωρία του αστυνομικού τμήματος Κολωνού ή συγκεκριμένων προσώπων. Αν προκύψει καταγγελία ότι κάποιος αστυνομικός ή κάποιος άλλος γνώριζε, τότε η Αστυνομία θα δράσει άμεσα. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σε ερώτηση για το αν έγιναν έλεγχοι στον οίκο ανοχής που υπέδειξε η 12χρονη, ανέφερε «Όποιον χώρο έχει υποδείξει το παιδί ή υποδεικνύει η ανακρίτρια, φυσικά και γίνεται έλεγχος. Όπως έγινε και στην κατοικία του παιδιού. Έχε γίνει έρευνα σε οίκο ανοχής, χωρίς να έχουμε επικοινωνήσει ή να μας επιτρέπει η ανακρίτρια να δώσουμε στοιχεία για το αν εμπλέκεται στην υπόθεση».

Τέλος, για το αν οι αστυνομικοί είχαν δώσει οδηγίες στη μητέρα μετά την καταγγελία, εξήγησε ότι «Η απάντηση από την Ασφάλεια Αττικής για αυτό το θέμα δεν υπάρχει. Προφανώς την καθοδήγησαν για το πώς θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά όχι με τον συγκεκριμένο τρόπο που αναφέρεται στον Τύπο».

Σχετικές ειδήσεις