ΤΑ «ΠΑΡΤΙ ΒΙΑΣΜΟΥ» ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πετράλωνα: Οι γονείς-τέρατα βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς των παιδιών

Πετράλωνα: Οι γονείς-τέρατα βιντεοσκοπούσαν τους βιασμούς των παιδιών
Βιασμός παιδιών στα Πετράλωνα
Getty

Έναν εφιάλτη ζούσαν επί 10 χρόνια στα χέρια των γονιών τους τα παιδιά από τα Πετράλωνα. Ο πατέρας έκανε πάρτι, βίαζε τα παιδιά μαζί με άλλους και τραβούσε βίντεο τους βιασμούς, ενώ η μητέρα καθόταν και κοιτούσε.

Όχι μόνο κακοποιούσε τα παιδιά του ο «πα-τέρας» στα Πετράλωνα, αλλά σύμφωνα με την καταγγελία τραβούσε και βίντεο τους βιασμούς. Από τα βίντεο αυτά αναμένεται να ταυτοποιηθούν άτομα που είχαν συμμετάσχει στα «πάρτι βιασμού» που διοργάνωνε ο πατέρας.

Όλα ξεκίνησαν το 2012, όταν το αγόρι ήταν μόλις 7 ετών και «δυστυχώς η πραγματικότητα ξεπερνά κάθε φαντασία». Όπως επισημαίνει η δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κοπέλας, αδερφής του αγοριού, τα παιδιά κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατέρα και «αρκετούς ανθρώπους από το περιβάλλον του. Είναι φρικτό. Οργάνωνε πάρτι όπου συνέβαιναν τα γεγονότα. Μητέρα υπήρχε στο σπίτι αλλά καταγγέλλουν ότι όλα γίνονταν εν γνώσει της».

Σύμφωνα με την καταγγελία των παιδιών, «κάποιες πράξεις έχουν βιντεοσκοπηθεί, ειδικά κατά τη διάρκεια βιασμού του ο ανήλικος είχε παρατηρήσει πολλές φορές ανθρώπους να τραβούν βίντεο». Σύμφωνα με την κυρία Δήμητρα Πλαστήρα, ένας από τους βιαστές είναι και θείος τους.

Όσον αφορά τη μητέρα, τονίζεται ότι τα γνώριζε όλα και ήταν μπροστά σε έναν βιασμό του αγοριού, ενώ μάλιστα απειλούσε το παιδί για να μην καταγγείλει τα όσα βίωνε. Η μητέρα ασκούσε ψυχολογική βία στα παιδιά για να μη μιλήσουν, όπως αναφέρεται.

«Το αγόρι, το οποίο ήταν και το πρώτο που εξομολογήθηκε τι περνούσε στα χέρια του πατέρα του μιλώντας σε κάποιο κύριο που αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά και στις καταθέσεις του είπε, επίσης, ότι δεχόταν απειλές από τη μητέρα για να σταματήσει τις καταγγελίες», είπε η δικηγόρος.

Υπάρχει, επίσης, αναφορά και για άλλα παιδιά που βασανίζονταν με τον ίδιο τρόπο στους ίδιους χώρους με τον 7χρονο.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας συμπλήρωσε ότι η μητέρα καθόταν και παρακολουθούσε τους βιασμούς.

Ανέφερε, επίσης, ότι αριθμητικά τα περισσότερα σεξουαλικά εγκλήματα στην Ελλάδα γίνονται από τους ίδιους τους γονείς στα παιδιά τους.

Σχετικά με την 22χρονη, αναφέρεται ότι εδώ και χρόνια ζει στην επαρχία προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, ενώ ο 17χρονος μένει με την οικογένεια που τον βοήθησε να ξεφύγει από τον εφιάλτη και να καταγγελθούν όλα αυτά.

Υπάρχει και τρίτο παιδί, πιο μικρό, το οποίο μένει ακόμα με τη μητέρα, ενώ ο πατέρας έχει φύγει από το σπίτι.

Σχετικές ειδήσεις