ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για την κηδεία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για την κηδεία
eurokinissi

Μεγάλη η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ ενόψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών

Πολύ αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στη Μητρόπολη Αθηνών.

Οι αρχές αναμένεται να απλώσουν ένα μεγάλο δίχτυ ασφαλείας γύρω από τους προσκεκλημένους και τα επίσημα πρόσωπα που αναμένεται να δώσουν το παρόν.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε το ΜEGA θα γίνονται περιπολίες από αστυνομικούς με πολιτικά αλλά και με στολή, στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης θα υπάρχουν μηχανές και περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο να πραγματοποιηθεί κάποια συγκέντρωση.

Μάλιστα θα υπάρχει εικόνα από drone και ελικόπτερο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. Θα ανακοινωθούν δε και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , ωστόσο ο στόχος είναι να μην κλείσει το κέντρο της Αθήνας και να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος

Αλλά και στο Τατόι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, παραμένει ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Επίσης η μετακίνησης της σορού για να φτάσει στο Τατόι θα γίνει συνοδεία της αστυνομίας

Ποιοι Έλληνες πολιτικοί θα πάνε στην κηδεία του

Ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και το ζήτημα της ταφής του, έχει σηκώσει πολλή συζήτηση αλλά και διαφωνίες σχετικά με τις τιμές που του έπρεπαν ή όχι. Ποιοι Έλληνες πολιτικοί θα βρεθούν στην κηδεία του.

Την ταφή του ως ιδιώτη μεν, στο Τατόι δίπλα στην οικογένειά του αποφάσισε η κυβέρνηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που πέθανε στα 83 του χρόνια. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης προκάλεσε αρκετές διαφωνίες που εκφράστηκαν στο δημόσιο διάλογο.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην κηδεία αναμένεται να βρεθούν και πολιτικοί που οι οικογένειές του είχαν σχέση με τη βασιλική οικογένεια.

Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των: Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς, καθώς ήταν συμμαθητές με τον πατέρα της, αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο πατέρας υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου και μετέπειτα τελετάρχης του Κωνσταντίνου.

Αντίθετα, χωρίς να έχει κάποιον ιδιαίτερο δεσμό με τον τέως μονάρχη, αναμένεται -κατά δήλωσή του – να βρεθεί στην κηδεία ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος ερωτώμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο με ποια ιδιότητα θα βρεθεί εκεί ανέφερε: «Δεν χρειάζεται μικροψυχία. Δικαιούται τον ρόλο του στην Ιστορία, από την οποία κρίνεται».

Αιχμές για την επιλογή της «ταφής ως ιδιώτη» άφησε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χωρίς πάντως να αναφερθεί στο αν θα βρεθεί στην κηδεία. Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης όμως «πειθαρχεί» ενώ στην κηδεία αναμένεται να είναι η Ευγενία Μανωλίδου. Ο ίδιος την ώρα της κηδείας θα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις