ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Ιωνία: Οκτώ εντάλματα σύλληψης για το μακελειό σε καφετέρια

Νέα Ιωνία: Οκτώ εντάλματα σύλληψης για το μακελειό σε καφετέρια

Οκτώ εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν τελικά από την Εισαγγελία, για το μακελειό στο αραβικό καφενείο της Νέας Ιωνίας, κατά το οποίο έχασε την ζωή του ένα 39χρονος Αλβανός υδραυλικός, πελάτης του καταστήματος.

Για τα αίτια που οδήγησαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ μιας ομάδας επτά Αλβανών σεσημασμένων κακοποιών, μελών σπείρας με την επωνυμία «ομάδα L» και ενός συμπατριώτης τους, μοναδικό στοιχείο είναι η κατάθεσή του Σύριου ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος ανέφερε πως αυτός κάλεσε τους επτά προκειμένου να βρουν ποιος επιτέθηκε στον 16χρονο γιο του με μαχαίρι για να τον ληστέψει, λίγες ημέρες νωρίτερα στα Κάτω Πατήσια. Όμως οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής σε όλη την διάρκεια της προανάκρισης συγκέντρωσαν πληροφορίες που δίνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, και δείχνουν πως πίσω από την ανταλλαγή πυροβολισμών κρύβεται μια βεντέτα του αρχηγού της «ομάδας L», γνωστού με το ψευδώνυμο «Elis», με τον αδελφό του νεκρού υδραυλικού, αλλά και μια αποτυχημένη προσπάθεια δολοφονίας του τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr.

Στην πρώτη φάση της έρευνας για την υπόθεση αυτή, οι καταθέσεις του Σύριου ιδιοκτήτη του καφενείου αλλά και ενός φίλου και συμπατριώτη του που ήταν παρών, δεν έδιναν κανένα στοιχείο σχετικά με τον λόγο που ξαφνικά η παρεά των επτά Αλβανών που είχαν καθίσει σε ξεχωριστό prive χώρο του καταστήματος, αντάλλαξαν πυροβολισμούς με ένα πρόσωπο που ήταν ήδη εκεί και πήγε να μιλήσει μαζί τους. Μάλιστα το όλο σκηνικό έδειχνε πως ο 39χρονος υδραυλικός ήταν άσχετος με την υπόθεση και δέχθηκε «αδέσποτη» σφαίρα.

Στην συνέχεια όμως οι αστυνομικοί, και αφού ταυτοποίησαν τους δράστες από τα δύο αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν πίσω τους, συγκέντρωσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες σχεδόν τίποτε δεν ήταν τυχαίο εκείνη την μοιραία μέρα στο αραβικό καφενείο της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, τον Δεκέμβριο του 2022 έξω από κλαμπ στην οδό Λιοσίων, συνιδιοκτήτης του οποίου είναι ο «Elis» και θεωρείται έδρα της ομάδας του, ένας άνδρας επιχείρησε να τον δολοφονήσει με αυτόματο όπλο το οποίο όμως υπέστη εμπλοκή και ο δράστης αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την απόπειρα και να εξαφανιστεί. Ο Αρχηγός των «L» λένε οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Ασφάλεια Αττικής θεωρούσε δράστη της απόπειρας εναντίον του τον αδελφό του 39χρονου Αλβανού υδραυλικού που έχασε την ζωή του κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο δε συμπατριώτης τους, ο οποίος πήγε στον prive χώρο του καταστήματος της Νέας Ιωνίας, λογομάχησε μαζί τους και στην συνέχεια βγήκαν όλοι έξω και αντάλλαξαν πυροβολισμούς, κάθονταν στο ίδιο τραπέζι με το θύμα.

Στην δικογραφία που υπέβαλε η Ασφάλεια στον Εισαγγελέα και βάση της οποίας εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης, ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο, κατηγορείται ο «Elis», ο οποίος όμως έχει εξαφανιστεί όπως και όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι.

Διαβάστε επίσης:

Ταυτοποιήθηκαν οι «δράκοι» της Κυψέλης - Συνελήφθη ο ένας, αναζητείται ο άλλος

Συνελήφθησαν οι ηθικοί αυτουργοί της μαφιόζικης εκτέλεσης του 45χρονου εργολάβου στη Θήβα

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε παράνομα διπλώματα οδήγησης - Πώς δρούσε