ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις τράπεζες είχαν βάλει στο «μάτι» οι Κολομβιανοί διαρρήκτες

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις τράπεζες είχαν βάλει στο «μάτι» οι Κολομβιανοί διαρρήκτες

Οι Κολομβιανοί διαρρήκτες, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα της Αστυνομίας, ήταν εκπαιδευμένοι για να «τρυπούν» στις τράπεζες.

Τέσσερις τράπεζες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι Κολομβιανοί διαρρήκτες που ξάφρισαν τις θυρίδες σε υποκατάστημα στη Νέα Σμύρνη. Οι Κολομβιανοί διαρρήκτες, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα της Αστυνομίας, ήταν εκπαιδευμένοι για να «τρυπούν» στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι τρεις Κολομβιανοί έχουν ληστέψει θυρίδες στην κεντρική Ευρώπη, στη Φινλανδία και στις ΗΠΑ. Για τη δράση τους, μάλιστα, στη χώρα μας είχαν ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο περιελάμβανε την παρακολούθηση και άλλων τραπεζών, όπως προκύπτει από την έρευνα του Τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας. Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις Κολομβιανοί είχαν βάλει στο μάτι άλλες τέσσερις τράπεζες εκτός από το υποκατάστημα της Νέας Σμύρνης, από το οποίο άδειασαν πέντε θυρίδες το 2022.

Οι Κολομβιανοί χαρτογράφησαν τα σημεία, τα οποία ήθελαν να χτυπήσουν και έτσι χτύπησαν στη Νέα Σμύρνη. Οι Κολομβιανοί έφτασαν στη χώρα μας κάποιες μέρες νωρίτερα και επισκέφθηκαν οι ίδιοι τα υποκαταστήματα τραπεζών σε Κηφισιά, Μαρούσι, Γλυφάδα αλλά και ένα ακόμη υποκατάστημα στη Νέα Σμύρνη.

Οι Κολομβιανοί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τραβούσαν ακόμη και βίντεο από το εσωτερικό των τραπεζών, προκειμένου να μελετούν τα πάντα και να είναι προετοιμασμένοι για τα χτυπήματά τους. Έτσι, με χειρουργικές μάσκες λόγω κορονοϊού χτύπησαν τον Ιούλιο του 2022 στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Νέα Σμύρνη, προσποιούμενοι τους πελάτες. Μάλιστα, για περίπου δυόμιση ώρες δρούσαν ανενόχλητοι και έφυγαν ο καθένας ξεχωριστά.

Οι τρεις Κολομβιανοί έφυγαν από τη χώρα μας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έφυγαν την ίδια μέρα του χτυπήματος στην τράπεζα της Νέας Σμύρνης για την Ισπανίας ενώ έφτασαν στην Ελλάδα από τη Σερβία.