ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πρακτορεία λεωφορείων ζητούν περισσότερα χρήματα για σχολικές εκδρομές

Έλεγχοι, Τροχαία
Eurokinissi

Eάν μια εκδρομή έχει κόστος 15 ευρώ το άτομο, το κόστος τότε αυξάνεται στα 17 με 18 ευρώ, στην περίπτωση που γίνει έλεγχος από την Τροχαία, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων από τη Θεσσαλονίκη. 

Να παρέμβει ο εισαγγελέας ζητούν γονείς και κηδεμόνες παιδιών σε σχολεία της Θεσσαλονίκης για τις εκδρομές που γίνονται, καθώς όπως καταγγέλλουν, κάποια τουριστικά πρακτορεία ζητούν να πληρωθούν περισσότερα χρήματα, στην περίπτωση που η Τροχαία κάνει ελέγχους στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το OPEN, εάν μια εκδρομή έχει κόστος 15 ευρώ το άτομο, το κόστος τότε αυξάνεται στα 17 με 18 ευρώ, στην περίπτωση που γίνει έλεγχος από την Τροχαία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε ότι «για την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να πληρώσουμε κάτι παραπάνω γιατί προφανώς αυτά τα οχήματα δεν θα περάσουν τον έλεγχο, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μεταφοράς μαθητών στις πόλεις». Μάλιστα, τέτοιες καταγγελίες δεν έχει κάνει μόνο ένα σχολείο αλλά περισσότερα.