ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Οπαδική βία: 87 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Ιωνία – Είχαν δώσει ραντεβού θανάτου

Οπαδική βία: 87 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. στη Νέα Ιωνία – Είχαν δώσει ραντεβού θανάτου

Η Αστυνομία προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής σε 87 συλλήψεις ατόμων στη Νέα Ιωνία, αποτρέποντας έτσι οπαδικό επεισόδιο ενόψει ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ ομάδων τοπικού πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν κοντά στο γήπεδο της περιοχής 23 άτομα, εκ των οποίων οι 13 ανήλικοι, τα οποία είχαν μαζί τους κομμάτια ξύλου και ράβδο. Σε άλλο σημείο εντοπίστηκαν ακόμη 64 άτομα, από τους οποίους οι 49 ανήλικοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, φωτοβολίδες, κροτίδες, λίμα και σίδερο.

Οι 87 κατηγορούμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, τυγχάνουν οπαδοί δύο διαφορετικών ομάδων, οι οποίες θα αγωνίζονταν αργότερα σε γήπεδο της περιοχής.

Όλα τα άτομα συνελήφθησαν -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για παράβαση των νόμων για τον αθλητισμό, τα όπλα, τις φωτοβολίδες, τα ναρκωτικά και για διατάραξη της κοινής ειρήνης και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους με σκοπό την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινομένων».