ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αθήνα: Σύλληψη τεσσάρων μαθητών για επίθεση σε ανηλίκους κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Αθήνα: Σύλληψη τεσσάρων μαθητών για επίθεση σε ανηλίκους κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανηλίκους για επίθεση σε μαθητές διαφορετικού σχολείου, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στην Ακαδημία Πλάτωνος. Συνελήφθη και η επιβλέπουσα καθηγήτρια των τεσσάρων κατηγορούμενων μαθητών.

Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων, αφού το μεσημέρι της Τρίτης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κολωνού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τέσσερις ανήλικοι (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 13 έως 15 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για εξύβριση, απειλή και απλές σωματικές βλάβες.

Αναλυτικά, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος και ενώ ήταν σε εξέλιξη εκδρομή μαθητών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών περιοχών, οι κατηγορούμενοι ανήλικοι επιτέθηκαν με υβριστικές εκφράσεις, απειλές και χρήση σωματικής βίας σε βάρος πέντε μαθητών (τέσσερα αγόρια και κορίτσι ηλικίας από 16 έως 17 ετών) του άλλου σχολείου.

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο, το πλήρωμα του οποίου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματισμένους μαθητές και οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων καθηγητών τους μαθητές που βιαιοπράγησαν.

Επιπλέον, συνελήφθη η επιβλέπουσα καθηγήτρια για την παραμέληση της εποπτείας των τεσσάρων κατηγορουμένων. Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις