ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αμπελόκηποι: Διαρρήκτης εισέβαλε σε διαμέρισμα και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Αμπελόκηποι: Διαρρήκτης εισέβαλε σε διαμέρισμα και επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς
(αρχείου)

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (27/11) στην αστυνομία.

Ήταν λίγο μετά τις 23:00 όταν ένας 34χρονος εισέβαλε σε σπίτι με μαχαίρι 23 εκατοστών.

Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Βάλτου στους Αμπελόκηπους, όταν ο 34χρονος παραβίασε την πόρτα, μπήκε στο ημιυπόγειο διαμέρισμα και αποπειράθηκε να αρπάξει πράγματα αξίας.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και βρέθηκαν μπροστά σε ένα περίεργο θέαμα.

Συγκεκριμένα, η πόρτα ήταν σπασμένη και η κάσα είχε ξηλωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, ενώ το σπίτι ήταν ανάστατο. Ρούχα, παπούτσια και άλλα μικροαντικείμενα ήταν όλα στο πάτωμα.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν τα δωμάτια και, μετά από λίγο, εντόπισαν τον διαρρήκτη στην κουζίνα να προσπαθεί να διαφύγει.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον εντόπισαν στο σημείο και του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι αλλά εκείνος αρνήθηκε. Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να του αποσπάσουν το μαχαίρι 23 εκατοστών με λάμα 9 εκατοστών.

Γνώριμος των Αρχών ο δράστης

Να σημειωθεί ότι πριν από μία εβδομάδα, ο 34χρονος είχε συλληφθεί για απόπειρα αφαίρεσης καταλύτη από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην Αθήνα καθώς και για οπλοφορία (είχε και τότε μαχαίρι).

Επίσης, πριν έναν μήνα είχε συλληφθεί και πάλι στο Ψυχικό για διάρρηξη. Ο 34χρονος συνελήφθη για κλοπή, αντίσταση, απείθεια και περί όπλων.