ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ελεύθερος ο «Τάκης ο Αλβανός» που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ελεύθερος ο «Τάκης ο Αλβανός» που συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος»

Ο 48χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο «Τάκης ο Αλβανός». Θυμίζουμε ότι ο 48χρονος καιφίλος του Αλκέτ Ριζάι , συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του από το 2021 για ανθρωποκτονία και έκρηξη σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, aπολογήθηκε σήμερα το πρωί και αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία 10.000 ευρώ. Aρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονιας από πρόθεση και της έκρηξης που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για ελλιπή στοιχεία.

Όπως είπε, ηρθε από το εξωτερικό, όπου διέφευγε, γνωρίζοντας ότι εκκρεμεί ένταλμα σε βάρος του για να απολογηθεί και να ζήσει ελεύθερος με την οικογένειά του.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο «Τάκης ο Αλβανός», όπως είναι το παρατσούκλι του, εντοπίστηκε όταν κατέβηκε από την πτήση που έφτασε από το Λονδίνο. Στον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου είχε εκδοθεί σε βάρος του σχετικό έγγραφο απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου όπου και διαπιστώθηκε πως σε βάρος του πολλές δικογραφίες για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, συμμορίες, ανθρωποκτονία με πρόθεση, έκρηξη αυτοκίνητο και άλλα.

Ο Αλβανός πιστολέρο κατηγορείται για ανθρωποκτονία αλλά και για έκρηξη που είχε γίνει το 2014 σε ένα smart στην Αττική Οδό κοντά στο αεροδρόμιο, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 35χρονος συμπατριώτης του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη του 48χρονου

Από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 48χρονος αλλοδαπός, δυνάμει εντάλματος σύλληψης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.