ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μενίδι: Ξύλο σε αστυνομικούς, ληστείες, αδέσποτες σφαίρες και παραβατικοί Ρομά

Μενίδι: Ξύλο σε αστυνομικούς, ληστείες, αδέσποτες σφαίρες και παραβατικοί Ρομά

Μενίδι: Ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής για ακόμη μια φορά μπαίνει στα πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους

Έχει τον τίτλο του πιο παραβατικού δήμου στην Ελλάδα. Όχι άδικα. Το Μενίδι για μια ακόμη φορά είναι στα πρωτοσέλιδα για όλους τους λάθος λόγους. Ανήλικοι με συμπεριφορά κακοποιών. Ρομά δρουν ανεξέλεγκτοι σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους. Σφαίρες πέφτουν σαν βροχή. Και η ΕΛ.ΑΣ. απούσα ή ανήμπορη να αντιδράσει.

Παρακάτω θα δείτε μερικές περιπτώσεις που έγιναν στο Μενίδι τις τελευταίες ημέρες. Με την ΕΛ.ΑΣ. να είναι απούσα καθώς οι αστυνομικοί ζητούν να φύγουν με μετάθεση από το ΑΤ Αχαρνών!

Ρομά «έσπασαν» στο ξύλο αστυνομικό

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μενίδι όταν αστυνομικός δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από οκτώ Ρομά. Οι δράστες έστησαν ενέδρα στον αστυνομικό ο οποίος περίμενε να σχολάσει το παιδί του έξω από το σχολείο γυμνασίου.

Οι Ρομά χτύπησαν με βιαιότητα το θύμα αγνοώντας ότι στο σημείο υπήρχαν παιδιά και γονείς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr οι δράστες βγήκαν από δύο αυτοκίνητα και άρχισαν να χτυπούν με μανία τον αστυνομικό ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ο αστυνομικός λιποθύμησε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα στο πρόσωπο.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη οκτώ των δραστών.

Σφαίρα σφηνώθηκε σε καπό οχήματος

Σε έναν μόνιμο εφιάλτη στην κυριολεξία, ζουν οι κάτοικοι στο Μενίδι καθώς οι αδέσποτες σφαίρες συνεχίζουν να πέφτουν σαν... βροχή, με τους κατοίκους να φοβούνται για τις ζωές των ίδιων και των παιδιών τους.

Βράδυ Παρασκευής (10/02) μια ακόμη σφαίρα. Μια ακόμη βραδιά ανησυχίας. Το Newsbomb.gr φέρνει για πολλοστή φορά στη δημοσιότητα ένα θέμα, που η ΕΛ.ΑΣ. και οι τοπικοί φορείς προσπαθούν εις μάτην να σταματήσουν. Σε ένα δήμο που το 2017 βρέθηκε ξανά στα φώτα της δημοσιότητας, όταν μια αδέσποτη σφαίρα από γλέντι Ρομά, σκότωσε τον Μάριο Σουλούκο, που βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του.

Οδός Αρχαίου Θεάτρου. Μόλις λίγα δεκάδες μέτρα μακριά από το 6ο Δημοτικό Αχαρνών, που ο Μάριος ξεψύχησε, μια σφαίρα καρφώθηκε (κυριολεκτικά) στο καπό ενός οχήματος.

Η δε σφαίρα, έπεσε με τέτοια σφοδρότητα στο μέταλλο του ασημένιου οχήματος που σφήνωσε, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Newsbomb.gr:

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσπάθησε να αφαιρέσει τη σφαίρα με το χέρι αλλά προφανώς δεν βγαίνει ενώ δεν κάλεσε την αστυνομία καθώς το «τέρας» της γραφειοκρατίας τρομάζει τους πολίτες που προτιμούν να σιωπούν παρά να καταφεύγουν στις Αρχές ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις. Ουσιαστικά φοβούνται πως θα βγουν και... μπλεγμένοι!

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος προφανώς δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του, αρκέστηκε να πει στο Newsbomb.gr: «Ευτυχώς που δεν έπεσε σε κανά κεφάλι»!

Ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Παρασκευής και συγκεκριμένα στις 03:00 όταν δράστες εισέβαλλαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή των Αχαρνών.

Συγκεκριμένα άγνωστος δράστης, εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων με την επωνυμία «REVOIL» και με απειλή αντικειμένου ακινητοποίησε την υπάλληλο ημεδαπή γεν.1993 και αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό από το ταμείο.

Ανήλικοι δέρνουν... ανήλικους

Στη σύλληψη ενός 17χρονου και ενός 16χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για απλή σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα το βράδυ των Θεοφανίων ο 17χρονος μαζί με τον 16χρονο αναζήτησαν 15χρονο σε πλατεία των Αχαρνών, με αφορμή περιστατικό που φέρεται να προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες. Αφού τον πλησίασαν, ο 17χρονος του επιτέθηκε με γροθιές στο πρόσωπο ενώ παράλληλα ο 16χρονος βιντεοσκοπούσε το γεγονός.

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι προέβησαν στη δημοσιοποίηση της επίθεσης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Έπειτα από την καταγγελία του συμβάντος στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, ανωτέρω αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω πράξεων.

Επιπλέον, προσήχθησαν και συνελήφθησαν οι μητέρες των κατηγορουμένων για την παραμέληση της εποπτείας τους. Ακόμη, κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 16χρονου και απεστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ξύλο στα σχολεία και Fight Club

Το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες που προκαλούν σοκ. Με ανήλικους να διοργανώνουν μέσα από τα social media αγώνες για ξύλο, με ανακοινώσεις για τις ημερομηνίες και τους νικητές της αναμέτρησης.

Το Newsbomb.gr έχει στη διάθεσή του τόσο τα στοιχεία της σελίδα που αναρτώνται οι αγώνες στο Μενίδι που γίνονται όλα αυτά τα αδιανόητα, ωστόσο για λόγους προστασίας των ανήλικων δεν δύναται να τα δημοσιεύσουμε. Επίσης, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι αυτοί οι αυτοσχέδιοι αγώνες διοργανώνονται αρκετές φορές μέσα στον μήνα, σε διαφορετικό σημείο κάθε φορά...

Οι συμμετέχοντες δεν είναι πάνω από 16 ετών και τα ραντεβού κλείνονται μέσα από τα social media, είτε με μηνύματα, είτε με ανακοινώσεις στην εν λόγω σελίδα στο Instagram.

Αφού οριστεί το ραντεβού αλλά και οι δυο διαγωνιζόμενοι, στη συνέχεια ορίζεται και... διαιτητής, ο οποίος προφανώς είναι ανήλικος και επιφορτισμένος με την ασφάλεια των διαγωνιζόμενων. Δηλαδή με απλά λόγια, ένα παιδί 15-16 χρονών αποφασίζει για την ασφάλεια των άλλων παιδιών!

Μιλάμε για πράγματα πέρα από κάθε φαντασία, με τα ραντεβού για ξύλο να διοργανώνονται αφού πέσει το πρώτο σκοτάδι, είτε σε πάρκα, είτε ακόμα και στις αυλές σχολείων, ή σε οικοδομές και εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Έπαθλο δεν υπάρχει, παρά μόνο, κάτι σημαντικότερο για αυτές τις ηλικίες... Η υστεροφημία του νικητή. Τονίζεται ότι όσοι αγωνίζονται σε αυτό το fight club του Μενιδίου στην πραγματικότητα είναι φίλοι (!), και απλά αγωνίζονται για την πλάκα τους, ωστόσο οι μπουνιές και οι κλωτσιές που ανταλλάζουν δεν είναι καθόλου αστείες.