ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

137 μέρες ερευνών – Το στικάκι με τα αποκαλυπτικά βίντεο που «έδωσε» πρόσωπα και ρόλους

137 μέρες ερευνών – Το στικάκι με τα αποκαλυπτικά βίντεο που «έδωσε» πρόσωπα και ρόλους

Το ημερολόγιο δείχνει 18 Φεβρουαρίου, η ώρα είναι 3 το μεσημέρι. Οι αστυνομικοί της αντιμετώπισης αθλητικής βίας είναι στα γραφεία τους, μπροστά από φακέλους και υπολογιστές. Αξιολογούν πληροφορίες, ψάχνουν στοιχεία, εξετάζουν υλικά που έχουν ήδη στα χέρια τους όμως τους λείπει ένα βασικό στοιχείο... Η εικόνα μέσα από το γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη". Προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ρόλους και να φτάσουν στους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ξαφνικά χτυπά ένα από τα τηλέφωνα της υπηρεσίας. Αστυνομικός σηκώνει το ακουστικό και ακούει μια βαριά αντρική φωνή στην άλλη γραμμή να του λέει πως έχει το βίντεο που αναζητά. Έχει τραβήξει εικόνες από το εσωτερικό του γηπέδου Μελίνα Μερκούρη που δείχνει ποιοι οργάνωσαν την φονική επίθεση και ποιοι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Τα λόγια του στην αρχή δεν γίνονται πιστευτά με τον αστυνομικό να ζητά περισσότερες πληροφορίες όμως ο άγνωστος έχει όλες τις απαντήσεις σε ένα στικακι το οποίο αφήνει σε συγκεκριμένο σημείο απέναντι από τη θύρα 5 στο γήπεδο Καραϊσκάκη και λέει στον αστυνομικό να πάει να το πάρει.

Πράγματι ο αστυνομικός σπεύδει στο σημείο που του έχει αναφέρει ο άνδρας και βρίσκει το στικάκι το οποίο και παραδίδει στα χέρια των ειδικών στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.

Η εξέταση του, αφήνει άναυδους τους αστυνομικούς. Το στικακι είχε μέσα 15 αρχεία, 15 βίντεο με όλες τις κινήσεις των χούλιγκανς εντός του γηπέδου Μελίνα Μερκούρη. Τα οπτικά ντοκουμέντα που έχει τραβήξει με το κινητό του ο άνδρας δείχνουν το πέταλο με τους οργανωμένους οπαδούς να φωνάζουν συνθήματα, να σηκώνουν πανό και τα αρχηγικά στελέχη να δίνουν εντολές στους οπαδούς οι οποίοι σταδιακά ο ένας μετά τον άλλον διακρίνονται να βγαίνουν από το γήπεδο. Είναι η στιγμή που ετοιμάζονται για την επίθεση. Ορισμένοι δεν έχουν κρύψει τα πρόσωπα τους.

Το υλικό αυτό λύνει τα χέρια των αστυνομικών και οδηγεί γρηγορότερα την έρευνα προς το τέλος της. Κάποιος όμως που ξέρει τα πρόσωπα και ήταν εκεί πρέπει να δώσει ονόματα και ρόλους. Το... έργο αυτό αναλαμβάνουν οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οργανωμένοι οπαδοί που για να ελαφρύνουν τη θέση τους έγιναν συνεργάτες της αστυνομίας. Είναι ανάμεσα στα 310 άτομα που έδωσαν κατάθεση, ορισμένοι κλήθηκαν και για συμπληρωματική.

Σχετικές ειδήσεις