ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σύλληψη σπείρας ληστών στη Χαλκιδική

Σύλληψη σπείρας ληστών στη Χαλκιδική

Πάνω από 20 κλοπές και απόπειρες κλοπών σε οικίες και τροχόσπιτα στην περιοχή της Νέας Ποτίδαιας κατάφεραν να εξιχνιάσουν αστυνομικοί του τμήματος Νέων Μουδανίων στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τρεις Έλληνες και δύο Αλβανοί ηλικίας 16, 20 και 21 ετών και 19 και 25 ετών αντίστοιχα, ήταν οι δράστες που δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως διαπιστώθηκε, είχαν αφαιρέσει αντικείμενα συνολικής αξίας 4.500 ευρώ

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 24 και 39 ετών, καθώς και ενός 19χρονου υπηκόου Αλβανίας για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι πέντε φερόμενοι ως δράστες, κατηγορούνται ότι έφτιαξαν σπείρα ληστών με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, αφαίρεσαν από έξι τροχόσπιτα και δώδεκα οικίες, διάφορες ηλεκτρικές- ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, ενώ επιχείρησαν να διαρρήξουν επιπλέον τρεις οικίες, κατά το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Οκτώβριο τρέχοντος έτους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ποτίδαιας Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια, ο 21χρονος διέθεσε μέρος των αφαιρεθέντων αντικείμενων στους δύο ημεδαπούς ηλικίας 24 έως 39 ετών, καθώς στον 19χρονο υπήκοο Αλβανίας έναντι χρηματικών ποσών.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις τηλεοράσεις, τρεις αποκωδικοποιητές, διάφορες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγείο, στερεοφωνικό ηχοσύστημα, ηλεκτρική σκούπα κ.α.) και μία εργαλειοθήκη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής. Σημειώνεται ότι οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικές ειδήσεις