ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές και ληστείες σε περιοχές της κεντρικής Εύβοιας

Εξιχνιάσθηκαν κλοπές και ληστείες σε περιοχές της κεντρικής Εύβοιας

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, δύο υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων καθώς και τρεις υποθέσεις κλοπών από εξοχικές κατοικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής Εύβοιας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τριών υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 30, 28 και 21 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης ληστειών, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβασης του νόμου περί όπλων, πρόκλησης σωματικών βλαβών και παράνομης κατακράτησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα διακριβώθηκε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση να περίπτωση, διέπραξαν από τα τέλη Οκτωβρίου έως και τις αρχές Δεκεμβρίου του 2014, τις ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:

  • Ληστεία σε βάρος 84χρονης , στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, όπου βραδινές ώρες της 23-11-2014, ο 30χρονος και ο 28χρονος αφού παραβίασαν τη κεντρική είσοδο της οικίας, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη με την απειλή μαχαιριού, άσκησαν σε βάρος της σωματική βία και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά και μικρό χρηματικό ποσό.
  • Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού , σε οικισμό της Γλυφάδας Μεσσαπίων Ευβοίας, όπου πρωινές ώρες της 29-11-2014, ο 30χρονος και ο 21χρονος, φορώντας κουκούλες full – face , εισήλθαν στην οικίας τους και με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, ακινητοποίησαν τον 83χρονο και την 84χρονη σύζυγο του και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (15.000) ευρώ, καθώς και διάφορα χρυσαφικά.
  • Κλοπές σε τρεις εξοχικές κατοικίες , στην περιοχή της Γλυφάδας Μεσσαπίων Ευβοίας, όπου το χρονικό διάστημα από 30-10 έως και 01-12-2014, όπου ομοίως ο 30χρονος και ο 21χρονος, αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους χρήματα, διάφορα είδη ένδυσης, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος ενέχεται στη διάπραξη τριών ακόμη ληστειών, οι οποίες εξιχνιάσθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και οι οποίες διαπράχθηκαν το Δεκέμβριο του 2013 στην ευρύτερη περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας.

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούν τρία εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Α’ Τμήματος Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, για διάπραξη ληστειών και παράβασης του νόμου περί όπλων, καθώς και μία καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ευβοίας, με ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.