ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού – Δύο νεκροί

Αιματηρή συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού – Δύο νεκροί

Συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού – 21 τραυματίες και δύο νεκροί

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στη Γ' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού το βράδυ της Κυριακής 3 Μαΐου, όταν ομάδα Αράβων και Αλβανών συγκρούστηκε με ομάδα Πακιστανών.

Δύο άτομα Πακιστανικής υπηκοότητας, 35 και 30 ετών αντίστοιχα, έχασαν τη ζωή τους από την ένοπλη συμπλοκή με αυτοσχέδια μαχαίρια, που σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων.

Η συμπλοκή σημειώθηκε γύρω στις 8 το βράδυ - λίγο πριν μπουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι - και για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, οι δυο ομάδες κρατουμένων ήρθαν στα χέρια. Πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι η συμπλοκή οφείλεται στη διεκδίκηση του ελέγχου της φυλακής.

Από τη συμπλοκή, εκτός των δύο νεκρών έχουν τραυματιστεί άλλα 21 άτομα εκ των οποίων τα 4 σοβαρά.

Πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι 12 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, 4 στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και 5 στο Γεννηματάς στην Αθήνα.

Στο χώρο των φυλακών πραγματοποιείται εξονυχιστική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν τα αυτοσχέδια μαχαίρια στην κατοχή των κρατουμένων.

Έξω από τις φυλακές βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αν και η κατάσταση στο εσωτερικό των φυλακών έχει εκτονωθεί.

Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης μετέβη στις φυλακές για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργούνται με την έλλειψη προσωπικού.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για τις δυο ζωές που χάθηκαν άλλα και για τους τραυματίες που βρίσκονται σε κίνδυνο. Νεκροί είναι δύο Πακιστανοί. Δυο από τους τραυματίες χειρουργούνται αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι πρέπει να εξεταστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο μακελειό

Σχετικές ειδήσεις