ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ηράκλειο: Σκηνές φαρ ουέστ σε ξενοδοχείο – Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ληστών και αστυνομικών

Ηράκλειο: Σκηνές φαρ ουέστ σε ξενοδοχείο – Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ ληστών και αστυνομικών

«Μάχη« αστυνομικών και ληστών το βράδυ της Παρασκευής (12/06) σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Χερσονήσου Ηρακλείου. Τραυματίστηκαν και οι τρεις ληστές.

Στιγμές τρόμου έζησαν οι ένοικοι μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας όταν γύρω στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ της Παρασκευής, τρεις ληστές με κουκούλες στο κεφάλι και καλάσνικοφ στα χέρια, μπήκαν στο χώρο και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψουν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και του flashnews.gr, οι ληστές πυροβόλισαν για εκφοβισμό στον αέρα παρά το γεγονός ότι στο χώρο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι.

Για κακή τους τύχη, μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το χώρο και απομάκρυναν τους τουρίστες.

xersonisos2

Οι ληστές παρά το ότι ήταν περικυκλωμένοι επιχείρησαν να διαφύγουν με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς.

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν και οι τρεις δράστες, δύο Έλληνες κι ένας αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

xersonisos4

Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr

Ο ένας από τους ληστές φέρεται να έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο, ο δεύτερος στον ώμο και ο τρίτος στα πόδια.

Οι δύο από τους δράστες που είναι κρητικοί, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή, ενώ ο τρίτος που είναι αλλοδαπός τραυματίστηκε πιο ελαφρά.

Η αστυνομία έδρασε αστραπιαία καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ και οι τρεις δράστες ήταν σε στενό κλοιό παρακολούθησης από τους αστυνομικούς που περίμεναν «χτύπημα» μετά τη ληστεία σε χρυσοχοείο των Μαλίων, αλλά και άλλες τρεις ληστείες που είχαν γίνει το βράδυ της Τσικνοπέμπτης και υπήρχε αυξημένη ετοιμότητα στις τουριστικές περιοχές Γαζίου, Χερσονήσου και Μαλίων.

Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καλάσνικοφ, ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και τα κλοπιμαία.

Σχετικές ειδήσεις