ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αργολίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ

Αργολίδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ

Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Άργους εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πενήντα πέντε κλοπές και απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών και καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

Κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας 'Αργους, συνελήφθησαν στο Αργολικό Αργολίδας, τρεις Ρουμάνοι 40, 30, 26, καθώς και ένας 52χρονος Έλληνας, μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς. Ακόμη, η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν Ρουμάνο, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται, ενώ όλοι οι συλληφθέντες αλλοδαποί κατηγορούνται και για παράνομη κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, από τα μέσα Νοεμβρίου του 2014, έως και χθες Παρασκευή, είχαν διαπράξει είκοσι έξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών μετασχηματιστών, καθώς και είκοσι πέντε κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών καλωδίων της ΔΕΔΔΗΕ, από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, ενώ στη συνέχεια, διέθεταν τα χάλκινα περιτυλίγματα των μετασχηματιστών και τα καλώδια στον 52χρονο, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία οχήματα, ως μέσα διευκόλυνσης αξιόποινων πράξεων, έξι χάλκινα περιτυλίγματα μετασχηματιστών, καλώδια υψηλής τάσεως και καλώδια χαλκού, διάφορα εργαλεία κοπής καλωδίων, δύο κινητά τηλέφωνα και δεκατρία λαθραία πακέτα τσιγάρων.

Συνολικά από την παράνομη δράση τους, είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ που ξεπερνά τις 283.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων