ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αλεξανδρούπολη: Έκρυβε στο φορτηγό του οκτώ μετανάστες

Αλεξανδρούπολη: Έκρυβε στο φορτηγό του οκτώ μετανάστες

Όχι έναν, όχι δύο αλλά οκτώ μετανάστες είχε κρύψει στο φορτηγό του ένας 28χρονος διακινητής, που συνελλήφθη από την Αστυνομία.

Ο συλληφθείς, κινούνταν με το Ι.Χ. φορηγό του στην Εθνική οδό Διδυμοτείχου - Αλεξανδρούπολης όταν στο 24ο χλμ, αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει προκειμένου να κάνουν έλεγχο στο όχημα.

Εκείνος, αντί να σταματήσει, πάτησε γκάζι και συνέχισε την πορεία του με αποτέλεσμα ν' αρχίσει η καταδίωξή του. Λίγα χιλιόμετρα μετά, η αστυνομία καταφέρε να ακινητοποιήσει το φορτηγό και να πραγματοποιήσει τον έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκε ότι ο 28χρονος είχε φτιάξει ειδική κρύπτη στο εσωτερικό του φορτηγού όπου είχε κρύψει οκτώ μετανάστες (Σύριους και Ιρακινούς) με σκοπό να τους προωθήσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Τόσο ο διακινητής όσο και οι μετανάστες συνελήφθησαν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την αποτροπή της παράνομης εισόδου στη χώρα περίπου 35 παράτυπων μεταναστών που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους, είχε ως αποτέλεσμα η σύλληψη 29χρονου Σύριου κατά τη μεταφορά με πλαστική βάρκα, οκτώ μεταναστών την ώρα που διέσχιζαν τον ποταμό Έβρο.

Αστυνομικοί της ειδικής ομάδας παράνομης μετανάστευσης της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας, εντόπισαν τον 29χρονο και τους 8 ομοεθνείς του μετανάστες στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Σχετικές ειδήσεις