ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ιωάννινα: Συλλήψεις για τα επεισόδια στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Ιωάννινα: Συλλήψεις για τα επεισόδια στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν, το μεσημέρι, οι 8 προσαγωγές που έγιναν το πρωί στην είσοδο του εργοστασίου «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε. μετά από επεισόδια ανάμεσα σε εργαζόμενους και διαδηλωτές με τα ΜΑΤ.

Η δικηγόρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, μέλη του οποίου είναι και η πλειοψηφία των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης, Όλυ Τσουμάνη, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι 8 συλληφθέντες, κατηγορούνται για το αδίκημα της διακεκριμένης αντίστασης κατά της αρχής, ενώ σε έναν εργαζόμενο έχει υποβληθεί επιπλέον μήνυση από τον πρόεδρο της εταιρείας, για εξύβριση απειλή και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι συλληφθέντες, που είναι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και συνδικαλιστές. οδηγήθηκαν στις 2.00 μ.μ. στο εισαγγελέα ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο για τις 5 Απριλίου του 2016

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις 7.30 το πρωί έξω από το εργοστάσιο, όπου οι εργαζόμενοι της επιχείρησης απεργούν και σήμερα μετά από προκήρυξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, καθώς χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου έκρινε παράνομες τις προηγούμενες κινητοποιήσεις τους.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων όταν ήρθαν αντιμέτωποι με απεργούς και μία ομάδα του ΠΑΜΕ στην πύλη του εργοστασίου, οι οποίοι υποστηρίζουν πως επιχειρήθηκε με την επέμβαση της αστυνομίας να λειτουργήσει απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Η απεργία στην «Γενική Ανακύκλωση Α.Ε», γίνεται ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και στις κακές συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας. Στο πλευρό των απεργών, βρίσκονται σωματεία, φορείς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στις 7 το απόγευμα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές αναμένεται να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας για την υπόθεση, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικές ειδήσεις