ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Έγκλημα Κοζάνη: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το συζυγοκτόνο - Σήμερα η απολογία του

Έγκλημα Κοζάνη: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το συζυγοκτόνο - Σήμερα η απολογία του

Ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή απολογείται το Σάββατο ο 40χρονος συζυγοκτόνος από το Βελβεντό,στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή -«Είχε σοβαρό λόγο να αφηνιάσει και να την σκοτώσει», λέει ο συνήγορος του δολοφόνου της Ανθής Λινάρδου

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μετανιωμένος για την πράξη του φέρεται να είναι ο σύζυγος της άτυχης Ανθής Λινάρδου, ο οποίος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου έπνιξε την 37χρονη γυναίκα και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα της στο χωράφι το οποίο φρέζαρε για να καλύψει τα ίχνη του!

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του δολοφόνου, ο κατηγορούμενος έχει μετανιώσει για το κακό που έκανε και ανησυχεί για τα τρία παιδιά του, ωστόσο, όπως υποστήριξε ο δικηγόρος, «είχε σοβαρό λόγο να αφηνιάσει και να δώσει τέλος στην ζωή της».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες ότι επρόκειτο για προμελετημένο έγκλημα.

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την άποψή του ότι τα τρία μικρά παιδιά που έμειναν ορφανά θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στην Κοζάνη, μαζί με τους παππούδες ή τις θείες τους.

Σήμερα η απολογία του συζυγοκτόνου

Ενώπιον του εισαγγελέα και ανακριτή απολογείται σήμερα ο 40χρονος συζυγοκτόνος από το Βελβεντό.

Στον 40χρονο άνδρα έχουν απαγγελθει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή.

Δίωξη για κατοχή όπλου ασκήθηκε και σε βάρος του πατέρα του 40χρονου καθώς δεν είχε άδεια για δυο κυνηγετικές καραμπίνες στο σπίτι, ενώ από την δικογραφία δεν προκύπτει εμπλοκή του στην εγκληματική πράξη του γιου του.

Στους γονείς της Ανθής η επιμέλεια των παιδιών

Στους γονείς της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο Βελβεντό Κοζάνης δίνει την επιμέλεια των τριών παιδιών του ζευγαριού προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης.

Η οικογένεια της Ανθής από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι πρώτο της μέλημα είναι να λάβει την επιμέλεια των παιδιών και να τα πάρει μαζί της στην Αθήνα.

Μάλιστα, μέσα στην ημέρα οι γονείς της Ανθής αναμένεται να πάρουν το 8χρονο αγοράκι και τα 6χρονα δίδυμα κοριτσάκια από το Βελβεντό και να γυρίσουν στον Πειραιά, όπου και ζουν μόνιμα.

ta tria lathi tou suzugoktonou tis kozanis nea stoixeia.w l

Τη Δευτέρα το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου συγγενείς και φίλοι στην άτυχη Ανθή, που δολοφονήθηκε άγρια από το σύζυγό της. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μέσα στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στο Σχιστό και θα ακολουθήσει η ταφή.

Τα λάθη που πρόδωσαν το «τέλειο έγκλημα» του 40χρονου

Ο 40χρονος δράστης, από την πρώτη στιγμή, προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η γυναίκα του, τού είπε το βράδυ του Σαββάτου ότι πάει για ποτό και δεν γύρισε ποτέ. Το ίδιο ανέφερε και στις καταθέσεις του στην ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, οι έρευνες στο σπίτι του ζευγαριού «έδειξαν» στους αστυνομικούς, από την πρώτη στιγμή, ότι η Ανθή δεν φαινόταν να είχε φύγει με τη θέλησή της.

Τα τρία λάθη που αποκάλυψαν τη φρικτή αλήθεια:

Η άτυχη Ανθή έφερε αμυχές στο πρόσωπο και στον ώμο, τις οποίες απέδωσε στο κλάδεμα ροδακινιών στο χωράφι. Ήταν τραύματα που είχε προκαλέσει η άτυχη Ανθή Λινάρδου στην προσπάθειά της να αμυνθεί στις δολοφονικές προθέσεις του. Έχουν ληφθεί δείγματα από τα νύχια της για την ενδεχόμενη ταυτοποίηση με DNA του δράστη.

Φρεζάρισε το χωράφι πριν τα Χριστούγεννα. Το έκανε ξανά τη Δευτέρα, σχεδόν δύο μέρες μετά τη δήλωση εξαφάνιση της Ανθής, επειδή είχε χόρτα όπως είπε στους αστυνομικούς, κάτι που δεν ίσχυε – ειδικά αυτή την εποχή - ενώ το έκανε μόνο σε δύο από τα 10 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας του χωραφιού.

Το θύμα είχε αφήσει πίσω του κινητό τηλέφωνο, πατερίτσες, γυαλιά μυωπίας, ρούχα, ενώ δεν είχε πάρει και τα χρήματά της..
Προσπάθησε να πείσει τους αστυνομικούς ότι ήταν έγκλημα πάθους

«Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήθελε να πάρει τα παιδιά μακριά μου και όπως κάθε πατέρας αισθάνθηκα οργή. Μετά φοβήθηκα και προσπάθησα να εξαφανίσω το πτώμα. Όσοι λένε ότι σχεδίασα το έγκλημα, το λένε επειδή δεν με ξέρουν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, προσπαθώντας να τους πείσει ότι δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα από πριν.

«Ήταν επιθετικός» υποστηρίζει η οικογένεια

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso η οργή της οικογένειας της 37χρονης ξεχειλίζει. «Ήταν επιθετικός και προσβλητικός προς την Ανθή όταν ήρθαν για τις γιορτές στον Πειραιά. Δεν θέλω ούτε να τον δω. Τι να πω τώρα στο τέρας;» είπε η μητέρα της Ανθής για τον 40χρονο Τάσο Τσουχάρα.

Δείτε το βίντεο της μεταφοράς του δράστη από τα δικαστήρια:

Οργή από τους φίλους της Ανθής στο Facebook

Ένα μεγάλο «γιατί» είναι αυτό που βασανίζει εκείνους που γνώριζαν την άτυχη 37χρονη αλλά και το σύζυγο της.
Τα μηνύματα στο facebook από τους φίλους της Ανθής Λινάρδου ξεχειλίζουν από πόνο και αγανάκτηση και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον τραγικό χαμό αυτού του ανθρώπου.

Με δεκάδες μηνύματα φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν την Ανθή και ευχή όλων είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Σαν πατέρας και σαν φίλος πενθώ για σένα και τα παιδάκια σου Ανθή μου. Δεν μπορώ να το χωνέψω ότι δεν θα ξαναζήσουμε τις πλάκες σου και τα καλαμπούρια σου. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Καλό παράδεισο να έχεις κοριτσάκι μου», γράφει ένας παλιός φίλος και συμμαθητής της 37χρονης.

Δείτε μερικά από τα δεκάδες μηνύματα στην παραπάνω gallery του Newsbomb

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Ανθής: «Πάει, το έχασα το παιδί μου!»

«Πάει, το έχασα το παιδί μου», ψέλλισε ο Θανάσης Λινάρδος, ο πατέρας της 37χρονης Ανθής, όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το άψυχο κορμί της θαμμένο μέσα στο χωράφι του συζύγου της, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Από τον άνθρωπο που υποκρινόταν ότι αγωνιούσε και έκανε έκκληση σε όποιον γνώριζε κάτι να βοηθήσει την οικογένεια στις έρευνες εντοπισμού της. Έρευνες στις οποίες συμμετείχαν και συγγενείς της από την Ηλεία, αφού η Ανθή, έλκει την καταγωγή της από την Παλαιοβαρβάσαινα.

Συγκλονισμένοι οι συγγενείς της, θείοι και εξαδέλφια, στην Παλαιοβαρβάσαινα και στον Πλάτανο, παρακολουθούσαν από μακριά τις έρευνες και βρίσκονταν σε «ανοιχτή γραμμή» με τους γονείς της Ανθής και την αδελφή της, προκειμένου να μάθουν νέα, να ακούσουν μια αισιόδοξη δήλωση.

Όπως γράφει το patrisnews.com, κάποιοι δεν άντεξαν να περιμένουν από μακριά και μετέβησαν στην Κοζάνη, να βοηθήσουν στις έρευνες, να είναι κοντά στους γονείς της Ανθής.

Τα προβλήματα που φέρεται να αντιμετώπιζε το ζευγάρι τους τελευταίους μήνες, τους «έδιναν μια ελπίδα» ότι η Ανθή έφυγε.

Αλλά, τα στοιχεία δεν «βοηθούσαν» στο να παραμείνει «ζωντανή» η ελπίδα.

Δεν θα άφηνε πίσω τα τρία της παιδιά, τον 8χρονο γιο της και τα 6χρονα δίδυμα κοριτσάκια της. Και δε θα επέλεγε αυτή τη χρονική στιγμή, αφού είχε χτυπήσει και είχε νάρθηκα στο πόδι, συνεπώς δεν μπορούσε να μετακινηθεί χωρίς τις πατερίτσες της, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι, όπως και τα γυαλιά μυωπίας αλλά και το κινητό της τηλέφωνο.

Σε απόγνωση η 37χρονη – Δείτε τι έγραψε στο Facebook πριν δολοφονηθεί

«Ψυχρό και αμετανόητο» χαρακτηρίζουν οι Αρχές τον 40χρονο που στραγγάλισε την 37χρονη σύζυγό του, στο σπίτι τους, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομολογία του ο δράστης ανέφερε: «Την έπνιξα, ας κάνω και ισόβια».

Την ίδια στιγμή, στην τοπική κοινωνία του Βελβεντού γίνεται συζήτηση για τους συχνούς καυγάδες του ζευγαριού, τις φωνές της Ανθής Λινάρδου, αλλά και, όπως φαίνεται, την απόγνωσή της.

Μηνύματα ότι «κάτι δεν πάει καλά» έγραφε συχνά η ίδια στη σελίδα της στο Facebook το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τον περασμένο Νοέμβριο ρωτούσε, εμμέσως, με μήνυμά της στο Facebook: «Εγώ είμαι τρελός ή όλοι οι άλλοι;».

Η τελευταία της ανάρτηση, στις 6 Νοεμβρίου, ανέφερε: «- Ψυχιατρείο εκεί; - Ναι! - Και εδώ ρε γαμώτο!».

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Κοζάνη - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Ανθής: «Πάει, το έχασα το παιδί μου!»

Έγκλημα στην Κοζάνη: Αυτό είναι το μοιραίο λάθος που πρόδωσε το συζυγοκτόνο

Κοζάνη: Νέες φρικιαστικές αποκαλύψεις - Ήταν προμελετημένη η δολοφονία της 37χρονης;

Έγκλημα στην Κοζάνη: Συνελήφθη και ο πεθερός της 37χρονης Ανθής (vid)

Στοιχείο - σοκ για το έγκλημα στην Κοζάνη - Δε νοιάστηκε ούτε για τα παιδιά του ο συζυγοκτόνος

Πηγή βίντεο: kozan.gr

Σχετικές ειδήσεις