ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Γιατί οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είναι ύποπτοι για το παγιδευμένο δέμα στη δικαστικό

Γιατί οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είναι ύποπτοι για το παγιδευμένο δέμα στη δικαστικό

«Αυτή η υπόθεση δε θα τελειώσει έτσι... Δεν θα αφεθεί να τελειώσει έτσι... Περιμένουμε άμεση απάντηση και λύση από το υπουργείο δικαιοσύνης στα ζητήματα που τίθενται. Σε αντίθετη περίπτωση είναι και αυτό που θα πληρώσει το κόστος για την παράταση αυτής της αδικίας.»

ΦΟΒΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΔΕΜΑΤΑ

Με αυτές τις λέξεις τελείωνε το κείμενο που είχε ανέβει σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστών στις 4 Ιουνίου του 2015 και εμμέσως πλην σαφώς απειλούσε, δύο δικαστικούς που είχαν απορρίψει τις αιτήσεις αποφυλάκισης συγγενών της "Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς", έναν ειδικό εφέτη ανακριτή και την πρόεδρο εφετών στην οποία στάλθηκε το φονικό δέμα. Το κείμενο υπογράφει η "Πρωτοβουλία Φίλων και Συγγενών των πολιτικών κρατουμένων Αλληλέγγυοι-ες", ενώ 21 ημέρες αργότερα αντιεξουσιαστές - αλληλέγγυοι στους φυλακισμένους "πυρήνες της φωτιάς" είχαν "επισκεφθεί" το σπίτι της δικαστικού στο Χολαργό, ρίχνοντας μπογιές και μία φωτοβολίδα.

Όπως λένε αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, το γεγονός ότι η πρόεδρος εφετών είχε στοχοποιηθεί από τους "πυρήνες" σε συνδυασμό με τον τρόπο που έγινε η επίθεση (παγιδευμένο δέμα με συνδεσμολογία που παραπέμπει στο χτύπημα των "πυρήνων της φωτιάς" τον Απρίλιο του 2014 με τη συνεργασία, τότε του δολοφόνου της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλου Ξηρού στο αστυνομικό τμήμα της Ιτέας) στρέφουν τις υποψίες στη συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση. Άλλωστε οι "πυρήνες της φωτιάς" αρκετές φορές έχουν απειλήσει δικαστές σε προκηρύξεις τους, ενώ δεν αποκλείεται ο επιχειρησιακός βραχίονας που έστειλε το δέμα - θανάτου να αποτελείται από ασύλληπτα μέλη ή από τη στρατολόγηση νέων από τη "δεξαμενή" των αντιεξουσιαστών.

Φόβοι της αντιτρομοκρατικής για νέα παγιδευμένα δέματα

Το βιβλίο που παγίδεψαν οι τρομοκράτες είναι ένα βιβλίο ιατροδικαστικής, επειδή λοιπόν είναι ειδικού περιεχομένου και δεν κυκλοφορεί ευρέως οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής ψάχνουν σε βιβλιοπωλεία να βρουν το σημείο απ΄όπου το αγόρασε ο τρομοκράτης, ενώ παράλληλα εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για DNA και αποτυπώματα, που ενδεχομένως άφησαν οι βομβιστές. Από την Πέμπτη πάντως η αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κατάσταση "κόκκινου" συναγερμού, αφού οι τρομοκράτες όπως φαίνεται από τη συνδεσμολογία του παγιδευμένου δέματος ήθελαν να σκοτώσουν τη δικαστικό, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης μπορεί οι τρομοκράτες να ξαναχτυπήσουν... Γι αυτό εκτός από τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί σε πιθανούς στόχους, από ένστολους και αστυνομικούς με πολιτικά, έχουν ενημερωθεί πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα στόχων των τρομοκρατών, να προσέχουν τα δέματα που λαμβάνουν...

Σχετικές ειδήσεις