ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μύκονος: Σπείρα από την Ιταλία είχε… αδυναμία στα ακριβά ρολόγια

Μύκονος: Σπείρα από την Ιταλία είχε… αδυναμία στα ακριβά ρολόγια

Ακριβά… γούστα είχαν τα μέλη μιας σπείρας από την Ιταλία, η οποία «χτυπούσε» στη Μύκονο κλέβοντας πολυτελή ρολόγια από τους τουρίστες.

Τρεις υπήκοοι Ιταλίας και συγκεκριμένα δύο άντρες και μία γυναίκα, ηλικίας 25, 30 και 18 ετών, συνελήφθησαν στη Μύκονο, αφού είχαν «γδύσει» τουρίστες.

Για την ακρίβεια είχαν κλέψει στις 19 Ιουλίου, στη Χώρα Μυκόνου, από υπήκοο Μεξικού, ρολόι αξίας 10.000 ευρώ, στις 4 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, από υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, ρολόι αξίας 50.000 ευρώ και στις 10 Αυγούστου από μια Ελβετίδα, ρολόι αξίας 15.000 ευρώ.

Μάλιστα στην περίπτωση αυτή για να αφαιρέσουν το ρολόι έσπρωξαν τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο από τα τρία ρολόγια, τα οποία στη συνέχεια αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η 18χρονη είχε συλληφθεί και πάλι την 5 Ιουνίου 2017, για κλοπή ρολογιού στη Χώρα Μυκόνου.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην οικεία Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

Σχετικές ειδήσεις