ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης αλλοδαπών

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης αλλοδαπών

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα μέλη της οργάνωσης, (δύο Έλληνες, 49 και 22 ετών και δύο αλλοδαποί 28 και 48 ετών μεταξύ των οποίων και ο «εγκέφαλος».

Αστυνομικοί, εντόπισαν το πρωί του Σαββάτου (2/12) , Ι.Χ.Φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN, το οποίο οδηγούσε ο 28χρονος αλλοδαπός και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 49χρονο και συνεπιβάτιδα την 22χρονη στην περιοχή της Κομοτηνής.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο εσωτερικό του VAN βρέθηκαν 27 μετανάστες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε, το άλλο αυτοκίνητο λειτουργούσε ως προπομπός.

Παράλληλα σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κορδελιού, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 48χρονος αλλοδαπός, «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μία πλαστή ταυτότητα, ένα πιστόλι κρότου-αερίου και είκοσι 20 φυσίγγια αερίου.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι διακινούμενοι εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από την ελληνοτουρκική μεθόριο πριν από 5 ημέρες, ενώ για την μεταφορά τους κατέβαλαν χρηματικό ποσό.

ΑΠΕ