ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης: Ο χάρτης - μυστήριο στο Β' Νεκροταφείο

Αποκαλύψεις για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης: Ο χάρτης - μυστήριο στο Β' Νεκροταφείο

Στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς, το κατώφλι του οποίου θα περάσουν σήμερα οι εννέα κατηγορούμενοι, περιλαμβάνονται αποκαλυπτικοί διάλογοι που «καίνε» τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα που χορηγούσε με το... αζημίωτο παράνομα διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς.

Ένας ιδιόχειρος χάρτης με το συνθηματικό «πολύ μπαγιόκο» που οδηγούσε σε σημείο του Β' Νεκροταφείου Αθηνών, τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που εξάρθρωσαν το μαφιόζικο κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης, το οποίο δρούσε στο νότιο τομέα του υπουργείου Μεταφορών.

Τα μέλη του κυκλώματος, που το αποτελούσαν επίορκοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμα και τον ιερό χώρο του κοιμητηρίου για να δημιουργήσουν μακριά από τα περίεργα βλέμματα μια «καβάτζα», όπου έκρυβαν τα χρήματα που συγκέντρωναν από τους υποψήφιους οδηγούς.

Ανάμεσα στα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων σύμφωνα με το bloko.gr ήταν ένα ιδιόχειρο σημείωμα σαν χάρτης που υποδείκνυε συγκεκριμένο σημείο με τη χαρακτηριστική επισήμανση «πολύ μπαγιόκο από την εποχή του Σημίτη».

Οι «Αδιάφθοροι» πήγαν στο νεκροταφείο, έσκαψαν στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν βρήκαν τελικά τι έκρυβε, ενώ ο διευθυντής του νότιου τομέα αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον χάρτη.

Αυτή όμως δεν ήταν η μοναδική κρυψώνα του «μαύρου» χρήματος καθώς εντοπίστηκε ακόμα μία μέσα στην ψευδοροφή της τουαλέτας ενός από τα μέλη της σπείρας.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι όταν μια εκ των υπαλλήλων «μυρίστηκε» ότι κάτι δεν πάει καλά, προσπάθησε να καταστρέψει τις καταγραφές στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των γραφείων τους με τη διοχέτευση ρεύματος υψηλής τάσης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος από τον ΣΚΑΪ πασίγνωστη παρουσιάστρια (pics)

Ξύλο στην ΕΡΤ: Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που ήρθαν στα χέρια (pics)

Σχετικές ειδήσεις