ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μειώθηκε η ποινή του «δράκου με το φλάουτο» - Το ελαφρυντικό που του αναγνωρίσθηκε

Μειώθηκε η ποινή του «δράκου με το φλάουτο» - Το ελαφρυντικό που του αναγνωρίσθηκε

Ποινή κάθειρξης 14 ετών και 6 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον 60χρονο φλαουτίστα.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τα κακουργήματα της αποπλάνησης ανηλίκων, της κατάχρησης σε ασέλγεια, της πορνογραφίας και τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και οπλοκατοχής, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας υπήρξε καταπέλτης για τον 60χρονο κατηγορούμενο ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ.

«Ποιος θα ήθελε το παιδί του να υποστεί αυτά που υπέστησαν οι δυο ανήλικες;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

«Δεν μου καταλείπεται απολύτως καμία αμφιβολία, δεν έχω καμία αμφιβολία στη δικαστική μου συνείδηση, ότι ο κατηγορούμενος προέβη σε θωπείες στην ανήλικη Α. στα χέρια στην αρχή, στους μηρούς και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση θώπευε το παιδί στον πρωκτό μέσα από τα ρούχα ενώ τοποθέτησε το χέρι της ανήλικης στο μόριο του», ανέφερε για την περίπτωση της 10χρονης και συνέχισε περιγράφοντας τη δράση του 60χρονου μουσικού σε βάρος του 8χρονου θύματος. «Προέβαινε σε θωπείες στην 8χρονη αρχικά στα χέρια και στο κεφάλι και μετά μέσα από τα ενδύματα στην περιοχή του στήθους και των γενετικών οργάνων, τη φιλούσε στο λαιμό και έτριβε το γενετικό του μόριο στην πλάτη του κοριτσιού» τόνισε ζητώντας την καταδίκη του όπως κατηγορείται.

Όπως επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός «το Δίκαιο στη συγκεκριμένη περίπτωση της 8χρονης και της 10χρονης προσφέρει προστασία μακριά από σεξουαλικά δρώμενα γιατί πρέπει τα παιδιά να έχουν μια ζωή χαρούμενη και αμέριμνη, να προστατευτεί η παιδική αθωότητα τους» ενώ αναφέρθηκε στην κατάθεση της μητέρας που περιέγραψε πως το παιδί της «έχασε την παιδικότητα, την παιδική του αθωότητα». Όπως είπε ο κατηγορούμενος καταχράστηκε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι γονείς των θυμάτων «βλάπτοντας τα μέγιστα την ψυχοσύνθεση των παιδιών». «Σου δίνω το παιδί για να του μάθεις γράμματα, παιδαγωγέ, δάσκαλε, μουσικέ και εσύ πας και κάνεις σεξουαλικές πράξεις!», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στο πορνογραφικό υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του.

«Απαθανάτισε, αποτύπωσε σε υλικό φορέα και έβαλε σε ψηφιακό δίσκο τον οποίο έκρυβε στο χρηματοκιβώτιο και με ειδικό πρόγραμμα τα ντυμένα κορίτσια τα απεγδυε και ζούμαρε στις επίμαχες περιοχές. Αν αυτό δεν είναι παιδική πορνογραφία τότε τι είναι;» είπε ενώ ξεκαθάρισε πως οι πράξεις του κατηγορουμένου είναι κακουργηματικές και δεν εμπίπτουν στο άρθρο 337 του νέου Ποινικού Κώδικα που αντιμετωπίζει τις θωπείες ως πλημμέλημα. «Εάν κάνεις θωπείες, με σκοπό να ικανοποιήσεις τη γενετήσια σου επιθυμία τότε το αδίκημα εμπίπτει στο άρθρο 339 και τιμωρείται με κάθειρξη. Δεν το είπε καλά ο νομοθέτης, θα το πει αύριο καλύτερα ο Άρειος Πάγος. Και θα είναι τομή σας να το πείτε εσείς με την απόφαση σας» είπε απευθυνόμενος στους δικαστές.

«Εάν τώρα τα 30 χρόνια κάθειρξης που καταδικάστηκε πρωτόδικα τα θεωρήσουμε πλημμέλημα (337) και με ποινή ενός έτους τότε τι θα πούμε σε αυτή τη μάνα και τον πατέρα;» κατέληξε ο εισαγγελέας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανείπωτος θρήνος για την τραγωδία στον παιδικό σταθμό: Με αρακά πνίγηκε το 2,5 ετών αγοράκι

Μετά το αιματοκύλισμα στην Συρία έρχεται η Κύπρος και το Αιγαίο;

Σχετικές ειδήσεις