ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Χρήστος Παππάς: Χαιρετούσα ναζιστικά με το γιο μου για... πλάκα!

Δίκη Χρυσής Αυγής - Χρήστος Παππάς: Χαιρετούσα ναζιστικά με το γιο μου για... πλάκα!
INTIME NEWS

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σε… αστεϊσμό απέδωσε το ναζιστικό χαιρετισμό του ιδίου και του μικρού -τότε- γιου του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς απολογούμενος σήμερα Τρίτη (22/10), ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Ο κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου ερωτηθείς από έδρας τόσο για το φωτογραφικό υλικό που τον εμφανίζουν να χαιρετά ναζιστικά μαζί με με το γιο του, παιδί ακόμα, όσο και για κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή, έκανε λόγο για προσωπικά δεδομένα.

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα. Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει...

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι...

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξά. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζεστε με το γιο σας, μικρό παιδί..

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε....

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή, ενώ επανέλαβε -όπως και άλλοι βουλευτές- ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκεύασμα των Μέσων Εενημέρωσης και έφτασε στη δικαιοσύνη κατόπιν πολιτικής δίωξης από την κυβέρνηση Σαμαρά.

«Η δίωξη είναι πολιτική. Σε όλη την ενεργό συμμετοχή μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο.

Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο», είπε ο Χρ. Παππάς.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε το γεγονός προσθέτοντας ότι είναι κατά της βίας. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής ειναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», δηλώνοντας ότι τα εμπλεκόμενα άτομα δεν τα γνώριζε και δεν τα γνωρίζει.

Μπούκουρας: «Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου»

Για πολιτική δίωξη των κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, έκανε -νωρίτερα σήμερα- λόγο στην απολογία του ο Ευστάθιος Μπούκουρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

«Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής», ανέφερε ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

Ωστόσο ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως η σχέση του με τους υπόλοιπους ήταν καθαρά επιδερμική και εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή. Ανέφερε πως είχε μόνο την ιδιότητα του υποστηρικτή και όχι του μέλους.

«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική.

Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσ. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;

Μπούκουρας: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος.

Πρόεδρος: Και άλλοι...

Μπούκουρας: Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. To κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο (σ.σ. Βλαχόπουλο).

Δεύτερη...εφηβεία!

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας υποστήριξε στη συνέχεια πως στη Χρυσή Αυγή έζησε μία δεύτερη εφηβεία!

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Πρόεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας» εξήγησε ο κατηγορούμενος στην πρόεδρο για το πως βίωσε την κοινοβουλευτική του θητεία στη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια και υποστήριξε πως ασχολιόταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως την επόμενη ημέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα υπήρχε αναστάτωση. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ανατροπή για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου! Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου!

Συναγερμός στο Όσλο: Ένοπλος έκλεψε ασθενοφόρο κι έπεσε πάνω σε πλήθος (pics&vid)

Σχετικές ειδήσεις