ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τα χαμένα από τη Folli Follie διεκδικεί το Υπερταμείο από την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Τα χαμένα από τη Folli Follie διεκδικεί το Υπερταμείο από την οικογένεια Κουτσολιούτσου

Μήνυμα πως παρά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα διεκδικήσει την αποζημίωση του Δημοσίου από τις ζημιές που υπέστη από την υπόθεση Folli Follie στέλνει μέσω ανακοίνωσής της η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε περιγράφει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί στην υπόθεση Folli Follie και αποσαφηνίζει πως πριν από το τέλος Οκτωβρίου θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες από το νόμο παρεμβάσεις, ώστε να μην καταπέσει η δίωξη που έχει ασκήσει η εισαγγελία σε βάρος της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συνεργών της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ΕΕΣΥΠ έχει ασκήσει ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την από 15.11.2018 αγωγή με ΓΑΚ 107643/2018 κατά των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας με την επωνυμία Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία.

«Η εταιρεία κατέχει το 0,96 % των μετοχών στη Folli Follie. Με την εν λόγω αγωγή ζητείται να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι ευθυνόμενοι αλληλεγγύως και εις ολόκληρον να καταβάλουν στην εταιρεία το ποσό των €12.349.752,66, άλλως το ποσό των €9.259.095,06, καθώς και €500.000 χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη», σημειώνεται σχετικά.

Ακόμη, αποσαφηνίζεται πως η ΕΕΣΥΠ έχει καταθέσει προτάσεις στην εν λόγω αγωγή σύμφωνα με τους ισχύοντες δικονομικούς κανόνες και αναμένεται η έκδοση οριστικής απόφασης. Περαιτέρω, άσκησε την από 15.11.2018 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αυτοτελές αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, το οποίο έγινε δεκτό.

«Στις 22.11.2018 εκδόθηκε προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης των περιουσιακών στοιχείων των εναγομένων μέχρι την έκδοση της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, ξεκαθαρίζεται πως για την υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τον Δεκέμβριο 2018 και η ΕΕΣΥΠ έχει ήδη αρμοδίως λάβει απόφαση να προβεί εντός της τασσομένης προθεσμίας των τεσσάρων μηνών, από την έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα, για την υποβολή δήλωσης για τη συνέχιση της ποινικής δίωξης κατ’ άρθρο 464 ΠΚ, προβαίνοντας στις δέουσες ενέργειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον Κώστα Πρέκα

Καιρός: Προσοχή! Η έκτακτη ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για βροχές και... ίσως χιόνια (video)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων