ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Δικηγόρος Μπούκουρα: «Ο πελάτης μου δεν ξέρει τίποτα άλλο πέρα από πίτσες...»

Δίκη Χρυσής Αυγής - Δικηγόρος Μπούκουρα: «Ο πελάτης μου δεν ξέρει τίποτα άλλο πέρα από πίτσες...»
INTIME NEWS

Δίκη Χρυσής Αυγής: Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε την Παρασκευή η δίκη της Χρυσής Αυγής, με τους συνηγόρους των καταδικασθέντων να δίνουν «μάχη» για τις αναστολές.

Παρόντες σήμερα στο δικαστήριο είναι οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ στο δικαστήριο τοποθετούνται οι συνήγοροι της υπεράσπισης και ζητούν αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε στους εντολείς τους.

«Ο Μπούρας ξέρει μόνο να φτιάχνει... πίτσες»

Χαρακτηριστικά η συνήγορος υπεράσπισης του Στάθη Μπούκουρα, ζήτησε την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής καθώς ο πελάτης της ξέρει μόνο να φτιάχνει... πίτσες και πεϊνιρλί.

«Κυρία Πρόεδρε ο Μπούκουρας δεν ξέρει να κάνει τίποτα άλλο από πίτσες και πεϊνιρλί», είπε, και τόνισε πως ο πελάτης της έχει εκτίσει ήδη 12 μήνες στη φυλακή. «Έχει το Mr. Peinirli στην Κόρινθο, απέναντι από τα Δικαστήρια και με αυτό ζει την οικογένειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του» ανέφερε. Επιπλέον υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν τη σύννομη ζωή που ζει πλέον ο Σταθης Μπούκουρας.

Η σημερινή συνεδρίαση άρχισε με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιαννη και Κων. Παπαδόπουλο, ο οποίος υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν αλλοδαποί με μεγαλύτερη ποινή να δίνετε αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Έλληνες με επτά χρόνια...». Και πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

«Θα μιλήσω για τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, ο οποίος δεν είχε καν προφυλακιστεί. Δεν έχει πλέον καμία σχέση με τον πολιτικό χώρο. Έχει μια μόνιμη διαμονή στη Λάρισα. Είναι ζωέμπορος και από αυτό ζει την οικογένεια του», ανέφερε η συνήγορος του πρώην βουλευτή ζητώντας την αναστολή της ποινής του μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η πλευρά του πρώην βουλευτή Μιχ. Αρβανίτη υποστήριξε ότι αν εκτελεστεί η ποινή που του επιβλήθηκε τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75 ετών.

Με την σειρά της, η υπεράσπιση της Ζαρούλια ζήτησε να μην εκτελεστεί η ποινή της.

«Αν δεν χορηγήσετε αναστολή προκαλείται βλάβη στα δικαιώματα ενός κατηγορούμενου που πρέπει να φτάσει στο Εφετείο μακριά από κραυγές από αυτούς που θα ήθελαν να μην έχουν ούτε το δικαίωμα για έφεση... Ζητούν να μην τύχουν και του τελευταίου δικαιώματος το οποίο απολαμβάνει και κάθε μη Έλληνας καταδικασθείς».

Σύμφωνα με την υπεράσπισή της η σύζυγος του Ν. Μιχαλολιάκου υπήρξε σε κατ' οίκον περιορισμό από το 2013 και μπορούσε να πηγαίνει μόνο στον προφυλακισμένο σύζυγο της και στο φαρμακείο. Αργότερα της επιβλήθηκε ο όρος να πηγαίνει στο τμήμα τρεις φορές κάθε μήνα. «Έχει θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών με όρους που δεν έχω δει ούτε στους πιο σκληρούς ποινικούς».

«Βραχιολάκι» για τον πρώην βουλευτή Αντώνη Γρέγο ζήτησε ο συνήγορος του στην περίπτωση που δεν του χορηγήσει το δικαστήριο ανασταλτικό στην έφεση. Και αυτός επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους εξαιτίας των οποίων θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη αν οδηγηθεί στη φυλακή. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του για να αποτραπεί αυτή η βλάβη ας φορέσει «βραχιολάκι» με δικαίωμα περιορισμένης κίνησης μόνο στο Δήμο Θερμαϊκού, όπου κατοικεί και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οπου εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος.

Για τον πρώην βουλευτή Πολύβιο Ζησιμόπουλο η υπεράσπιση του τόνισε πως «Ούτε φυγόποινος είναι, ούτε φυγόποινος. Έχει ένα παιδί 10 χρόνων το οποίο πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα. Η σύζυγος του είναι εν ενεργεία αξιωματικός στο 401 και τώρα λόγω της επιφυλακής απουσιάζει συνεχώς. Άρα αν μπει φυλακή θα μείνει ένα παιδί στο σπίτι μόνο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Έρημη» η Κοζάνη μετά το lockdown – Λουκέτο στα καταστήματα, αλλά τα σχολεία ανοιχτά