ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κουτσολιούτσοι: Πήραν σκάφος με λεφτά άλλων και ήθελαν να το πουλήσουν

Κουτσολιούτσοι: Πήραν σκάφος με λεφτά άλλων και ήθελαν να το πουλήσουν

Σκάνδαλο - Folli Follie: Την είχαν δηλώσει ως... επαγγελματικό πλοίο αναψυχής

«Αύτανδρη» πήγε η πολυτελής θαλαμηγός «Phalarope», πάνω στην οποία η οικογένεια Κουτσολιουτσου, γλένταγε τα λεφτά των επενδυτών της εταιρείας Folli Follie. Όπως προκύπτει από την δικαστική πορεία της υπόθεσης οι Κουτσολιουτσοι ήταν έτοιμοι να πουλήσουν το σκάφος που είχαν πάρει με λεφτά της εταιρείας.

Το μεγάλο φαγοπότι, εις υγείας των κορόιδων που οδήγησαν πατέρα και γιο στη φυλακή, έχει και συνέχεια αφου οι αρχές «φυλάκισαν» και την θαλαμηγό στο λιμάνι, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά!

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η πολυσχιδής αξιόποινη δράση της οικογένειας μέσω της εταιρείας, ήταν ζήτημα χρόνου να αρχίσει η κατάρρευσή της και μαζί η εκποίηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων!

Ένα από αυτά ήταν και η επίδικη θαλαμηγός, στην οποία είχαν … «επενδύσει» τα λεφτά των επενδυτών, οι Δημήτρης και Τζώρτζης ( πατέρας –γιος) και Καίτη(σύζυγος Δημήτρη) Κοτσολιούτσου, ιδιοκτήτες της Folli Follie, για δική τους τέρψη και μόνο!

Από την ώρα που τα δυο μέλη της οικογένειας (πατέρας και γιός) βρέθηκαν στη... στενή- να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα απορρίφθηκε σχετική αίτηση αποφυλάκισής τους-η προσωρινή διοίκηση που ορίστηκε για να διεκπεραιώσει την εκκαθάριση της εταιρίας προχώρησε με δικαστικά μέτρα και στην δρομολόγηση εκποίησης της θαλαμηγού.

Ειδικότερα, με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά ,ζητούσε να «δεσμευτεί» το σκάφος , που ανήκει στην εταιρεία «PHALAPOLE LIMITED», (μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εν λόγω εταιρίας), προκειμένου να διασφαλιστούν στο μέλλον, οικονομικές απαιτήσεις της εταιρίας Folli Follie , από τους πρώην ιδιοκτήτες της και νυν εγκλείστους!

Των ασφαλιστικών μέτρων, είχε προηγηθεί αγωγή της προσωρινής διοίκησης κατά της οικογένειας ,από τους οποίους απαιτούσε συνολικά το ποσό των περίπου 3 εκατ. ευρώ ,( αξία σκάφους και ασφάλεια) , υποστηρίζοντας στην αγωγή τους , ότι το υπό σημαία Μάλτας σκάφος ,είχε αποκτηθεί με χρήματα των επενδυτών, τα οποία είχε υπεξαιρέσει η οικογένεια από τα ταμεία της Folli.

Η κακουργηματική δράση της οικογένειας, όπως αυτή ξεδιπλώνεται μέσα από τις δεκάδες σελίδες της σχετικής δικογραφίας, οδήγησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, στο να κάνει δεκτή την αίτηση της προσωρινής διοίκησης και να «δέσει» στο λιμάνι τη θαλαμηγό, απαγορεύοντας την μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της μέχρι να εκδικαστεί η κύρια αγωγή κατά της εταιρίας, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ,όσο παραμένει στην κατοχή τους , να εκποιηθεί!

Ναι, καλά διαβάσατε. Η οικογένεια Κουτσολιουτσου ήταν έτοιμη να πουλήσει τη θαλαμηγό την οποία στο παρελθόν νοίκιαζε και έβγαζε κι από εκεί…. μεροκάματο.

Δείτε την πολυτελή θαλαμηγό της οικογένειας Κουτσολιούτσου:

«Η νύφη και ο γιος ναύλωναν τη θαλαμηγό»

Σύμφωνα με το δικόγραφο, μέσα σε μία 4ετία, η επαγγελματική θαλαμηγός είχε μόλις 11 ναυλωτές και 48 ολιγοήμερα ναυλοσύμφωνα. Οι καλύτεροι πελάτες εμφανίζονται να ήταν ο γιος και η νύφη του φερόμενου ως πραγματικού ιδιοκτήτη του σκάφους αλλά και η ίδια η εταιρεία του (η Folli Follie) και ένα διοικητικό στέλεχος του ασιατικού ομίλου.

Όπως περιγράφεται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, πέντε φορές η Μαρίζα Μαντζαβίνου, τότε σύζυγος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, νοίκιασε το υπερπολυτελές σκάφος του πεθερού της για δύο ή τρεις ημέρες.

Μία φορά ναυλωτής της θαλαμηγού του πατέρα εμφανίζεται να είναι ο γιος του.

Αντίθετα, πολυήμερες και πολυδάπανες ήταν οι ναυλώσεις της θαλαμηγού από την εταιρεία Folli Follie.

Ο καλύτερος πελάτης εμφανίζεται να ήταν ο εκτελεστικός διευθυντής του ασιατικού ομίλου. Φέρεται να έχει νοικιάσει τη θαλαμηγό 14 φορές από το 2006 ως το 2009.

Στους καλούς… πελάτες και ο Γάλλος διακοσμητής Μ.C. Σε 3 χρόνια νοίκιασε τη θαλαμηγό 9 φορές. Άλλες 6 φορές ναυλωτής καταγράφεται ένας Μεξικανός επιχειρηματίας.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η Folli Follie λέει ότι η οικογένεια χρησιμοποίησε μέρος των χρημάτων που υπεξαίρεσε από την εταιρεία προκειμένου να αγοράσει το «Φαλαρόποδα». Και υποστηρίζει ότι ο τότε ελεύθερος πατέρας προετοίμαζε την πώληση της θαλαμηγού σε υποψήφιο εικονικό αγοραστή, έναντι του ποσού των 3.600.000 ευρώ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι ώρα κλείνουν σήμερα (14/11)