ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Tέλος η Τουλουπάκη:Την Πέμπτη ο επικεφαλής της νέας Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος

Tέλος η Τουλουπάκη:Την Πέμπτη ο επικεφαλής της νέας Εισαγγελίας Διαφθοράς και Οικονομικού Εγκλήματος

Τον επικεφαλής της νέας ενοποιημένης Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, καθώς και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι για τα επόμενα τρία χρόνια θα υπηρετούν στη νέα εισαγγελική αρχή επιλέγουν την Πέμπτη τα μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίζεται τόσο την υπόθεση της Novartis, όσο και μία σειρά άλλων σοβαρών υποθέσεων, θα πρέπει αποχωρήσει και να παραδώσει όλους τους «καυτούς» φακέλους στον συνάδελφό της, ο οποίος θα επιλεγεί και θα έχει τη θέση του επικεφαλής του νέου θεσμού. Για τη θέση αυτή, πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστερος θεωρείται ότι είναι ο εισαγγελέας Εφετών Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος υπηρετεί τώρα ως επικεφαλής στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος.

Οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, καλούνται έτσι, μεθαύριο Πέμπτη (3/12) να επιλέξουν εκείνους τους συναδέλφους τους, οι οποίοι θα υπηρετούν στη νέα εισαγγελική αρχή, που θεσπίστηκε πριν από λίγο καιρό από την κυβέρνηση με σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νόμο, στην ενοποιημένη εισαγγελική αρχή θα υπηρετούν τέσσερις εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς εφετών, με ισάριθμους αναπληρωτές, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου και θα έχουν τριετή θητεία. Ο αρχαιότερος εξ αυτών θα είναι και ο προϊστάμενος του τμήματος. Επιπλέον, προβλέπεται ότι το έργο των οικονομικών εισαγγελέων θα συνεπικουρούν έξι εισαγγελείς ή αντεισαγγελείς πρωτοδικών, καθώς και ειδικοί πραγματογνώμονες με σκοπό τη σε βάθος και ταχεία έρευνα των υποθέσεων. Μάλιστα, όπως προβλέπεται στη σχετική διάταξη και με την οποία τερματίζεται ουσιαστικά η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, «η θητεία των υπηρετούντων Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων Διαφθοράς, των αναπληρωτών τους, των συνεπικουρούντων αυτούς εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει και συντονίζει τους ως άνω εισαγγελικούς λειτουργούς λήγει αυτοδικαίως από την τοποθέτηση των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος και του Προϊσταμένου του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Σοκάρει η ομολογία του δράστη - Τον «έκαψαν» οι κάμερες