ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Στον ανακριτή οι 8 κατηγορούμενοι – Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Στον ανακριτή οι 8 κατηγορούμενοι – Οι διάλογοι που τους «έκαψαν»

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν το πρωί της Τετάρτης οι 8 που κατηγορούνται για την επίθεση και διαπόμπευση του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι φερόμενοι ως δράστες ήταν γνωστοί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενες δράσεις του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού χώρου. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου αξιοποιώντας δεδομένα που προέκυψαν από τις σαρώσεις σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν περιμετρικά του κτιρίου της ΑΣΟΕΕ καθώς και μαρτυρίες.

«Μαζευτείτε γιατί μετά από αυτό που έγινε στον πρύτανη θα σας συλλάβουν. Κοίταξε μην μπλέξεις σε συγκεντρώσεις, μην πας, γιατί μας έμπλεξες με τον πρύτανη» φέρεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο να είπε συγγενής σε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν από τους 8 κατηγορούμενους.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πέντε από τους οχτώ κατηγορούμενους φαίνεται να έχουν ενεργοποιήσει κεραίες εκπομπής εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στον τόπο και χρόνο της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών στο ΑΤ Κολωνού στις 5 Δεκεμβρίου.

Οι 8 κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σπίτι… με δρακόντεια μέτρα την Πρωτοχρονιά – Έλεγχοι και έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. για κρυφά ρεβεγιόν