ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Απολογούνται σήμερα οι «8» κατηγορούμενοι

Επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Απολογούνται σήμερα οι «8» κατηγορούμενοι

Σήμερα, 8 Ιανουαρίου, λήγει η προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν  οι οκτώ κατηγορούμενοι, που ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Η αστυνομία, μετά την αξιοποίηση στοιχείων από κάμερες ασφαλείας, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, επικοινωνίες μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και άλλα ευρήματα, κατέληξε στην εξακρίβωση της ταυτότητας των οκτώ ατόμων, ανάμεσά τους έξι φοιτητές, που κατηγορούνται ότι στις 29 Οκτωβρίου εισέβαλαν στο γραφείο του πρύτανη και επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς.

Ενώπιον του 31ου τακτικού ανακριτή θα βρεθούν επτά άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για την επίθεση, οι δράστες έπιασαν τον πρύτανη από τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν με τις ζημιές να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Μετά από λίγες ώρες, την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: «Κλείδωσε» η παράταση των μέτρων – Σήμερα «κληρώνει» για το click away