ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Φωτιά στο Μάτι: «Καταπέλτης» η Βαρβάρα Φύτρου – Αν είχαν κινητοποιηθεί θα είχαν εντοπίσει την Εβίτα

Φωτιά στο Μάτι: «Καταπέλτης» η Βαρβάρα Φύτρου – Αν είχαν κινητοποιηθεί θα είχαν εντοπίσει την Εβίτα
INTIME

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου η οποία κατέθεσε για τη φωτιά στο Μάτι στην οποία έχασε τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά.

«Στην ύστατη προσπάθειά τους να σωθούν, μην ξέροντας πού αλλού να κατευθυνθούν, ακολούθησαν την πορεία προς το οικόπεδο Φράγκου. Εκεί δυστυχώς η φωτιά που κινούνταν από δύο-τρεις κατευθύνσεις τους πρόλαβε και τους εγκλώβισε με αποτέλεσμα ο μεν σύζυγός μου να είναι ολοσχερώς καμένος, ο Ανδρέας μου να φέρει λιγότερα εγκαύματα» ανέφερε αρχικά η κυρία Φύτρου στην κατάθεσή της ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση την οποία φέρνει στη δημοσιότητα η Καθημερινή.

«Ενώ η Εβίτα στην προσπάθειά της να σωθεί από τη φωτιά που την κυνηγούσε, έτρεξε προς τη θάλασσα προς διαφορετική κατεύθυνση και όταν έφτασε στον γκρεμό επέλεξε να πηδήξει στο κενό από ύψος 20-30 μέτρων. Η Εβίτα δεν κάηκε. Η Εβίτα από την πτώση της χτύπησε σε διάφορα σημεία του σώματός της ωστόσο ήταν ακόμα ζωντανή. Έμεινε ζωντανή αρκετή ώρα. Είμαι βέβαιη ότι εάν είχαν κινητοποιηθεί ως όφειλαν άμεσα οι φορείς και κυρίως η Πυροσβεστική, το παιδάκι μου θα το είχαν εντοπίσει , θα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο και θα είχε την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν» προσθέτει η κυρία Φύτρου.

Η Βαρβάρα Φύτρου κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη την περασμένη Τετάρτη.

«Σήμερα έδωσα για πρώτη φορά κατάθεση στον κύριο ανακριτή. Ο κ. Μαρνέρης έχει κάνει μια ενδελεχέστατη έρευνα από την οποία προκύπτουν όλα όσα έγιναν στην Αν. Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. Είναι κακουργήματα. Κάποιοι, οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Αυτούς κάποιοι άλλοι προσπαθούν να τους προστατέψουν. Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει» είχε δηλώσει μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσή της.

«Κατέθεσα όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν» είπε αναφέρουν στο περιεχόμενο της κατάθεσής της, καταλήγοντας ότι «η δικαίωση θα έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα. Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προβληματίζουν κρούσματα και μεταλλάξεις - Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων