ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σάμπυ Μιωνής: Για συμμορία που τον στοχοποίησε φέρεται να κάνει λόγο στην κατάθεση του

Σάμπυ Μιωνής: Για συμμορία που τον στοχοποίησε φέρεται να κάνει λόγο στην κατάθεση του

Σε ατοπήματα των εισαγγελέων διαφθοράς και σε οργανωμένο σχέδιο εξόντωσής του από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, φέρεται να κάνει λόγο στην κατάθεση του αυτή την ώρα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής.

Ο κ. Μιωνής στην κατάθεσή του φέρεται επανέλαβε όσα ανέφερε και σε μήνυσή του ότι δηλαδή εκείνος, ο συνέταιρός του, Άγγελος Μεταξάς και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου έπεσαν θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και μέλη της ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, οι δημοσιογράφοι Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου και ο δικηγόρος Μανώλης Μαργωμένος.

Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στοχοποίησαν τον ίδιο και τον Μεταξά για χρηματικούς λόγους, για να τους πάρουν 350.000 ευρώ, ενώ το δικηγόρο Σταύρο Παπασταύρου για λόγους πολιτικούς, ένεκα της δράσης του με τη Νέα Δημοκρατία, της σχέσης του με τον Αντώνη Σαμαρά και της φιλίας του με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εισέφερε δυο επιπλέον στοιχεία. Το ένα είμαι η συνάντηση και συνομιλία που είχε την κρίσιμη περίοδο του εκβιασμού με νομικό παράγοντα που ανήκε στο στενό πυρήνα της τότε κυβέρνησης, ο οποίος συγκεκριμένα του επιβεβαίωσε με ωμό σχεδόν αγοραίο τρόπο τις καταγγελίες που έχει κάνει, δηλαδή ότι στόχος είναι ο Μιωνής και ο Παπασταύρου, χαρακτηρίζοντας τον Μεταξά «παράπλευρη απώλεια».

Στην κατάθεσή του ο κ. Μιωνής φέρεται να αναφέρθηκε σε «ατοπήματα» των 3 εισαγγελέων διαφθοράς, που οδήγησαν «στην έκδοση παράνομων ενταλμάτων σε βάρος του Άγγελου Μεταξά, παράνομου φορολογικού προστίμου 3 εκατομμυρίων σε βάρος του Παπασταύρου και στη δημιουργία αβάσιμης κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος Παπασταύρου και Μιωνή».

Τέλος, φέρεται να έκανε αναφορά σε αθωωτικό έγγραφο που παρέλειψαν οι εισαγγελείς διαφθοράς τον Μάιο του 2016, προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος σε ομηρία για εκβίαση και ο Παπασταύρου στόχος από τον ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα 2021: 13.600 αυτοκίνητα σε 6 ώρες πέρασαν τα διόδια και γύρισαν πίσω μόνο τα 42