ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα για σεναριογράφο: «Αριστερές» κατακτήσεις, «μπουρζουαζία» και 11 καταγγελίες

Εισαγγελική έρευνα για σεναριογράφο: «Αριστερές» κατακτήσεις, «μπουρζουαζία» και 11 καταγγελίες

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας της Αθήνας βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής γνωστός σεναριογράφος, έπειτα από το φάκελο καταγγελιών που παρέδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ως έναν άνθρωπο που καυχιέται για τις κατακτήσεις και τις σεξουαλικές του επιδόσεις, με ιδιαίτερη απήχηση σε γυναίκες με αριστερή ιδεολογία και που επιχειρούσε να «δελεάσει» τις συναδέλφους με υποσχέσεις για επαγγελματική ανέλιξη, φέρονται να περιγράφουν οι καταγγέλουσες τον σεναριογράφο.

Ο φάκελος που συμπληρώθηκε σε βάρος του από το ΣΕΗ φέρεται να περιέχει 11 καταγγελίες σε βάρος του, με τις περισσότερες από αυτές να μην έχουν ποινικό ενδιαφέρον, αφού έχουν παραγραφεί. Ωστόσο, φαίνεται ότι μια εξ αυτών των καταγγελιών έχει μπει στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, καθώς η καταγγελόμενη πράξη έχει διαπραχθεί το 2007.

Πληροφορίες υπογραμμίζουν, ότι η γυναίκα στην καταγγελία της αναφέρεται σε αδίκημα που εμπίπτει στη βεντάλια των αδικημάτων κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ φέρεται να λέει πως δέχτηκε την επίθεση στο σπίτι του σεναριογράφου. Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελέας πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αφού η υπόθεση «φλερτάρει» με την παραγραφή των 15 ετών που έχουν τα κακουργήματα.

«Έχουν περάσει από το κρεβάτι του όλες οι γυναίκες της Αριστεράς της ΕΡΤ1»

Ο ασκός του Αιόλου για το συγκεκριμένο πρόσωπο άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2021, όταν μια ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην κυριακάτικη εφημερίδα Realnews, περιγράφοντας την εμπειρία που είχε με τον σεναριογράφο, χωρίς να τον κατονομάσει.

Η γυναίκα περιγράφει ότι γνωρίστηκε μαζί του το 2016, όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 26 ετών. «Το 2016 είχα πάει σε κάστινγκ για σπικάζ. Τότε μου είχε κάνει ένα κακόγουστο σεξιστικό αστείο. Μετά από έναν χρόνο, με κάλεσε στο γραφείο του για να μιλήσουμε για έναν θεατρικό ρόλο. Όταν πήγα στη συνάντηση, αυτός κλείδωσε την πόρτα όταν μπήκα» είπε στη συνέντευξή της.

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως την χαρακτήριζε «αριστερή» και επικαλέστηκε τις δικές του πολιτικές απόψεις, καταλήγοντας ότι «έχουν περάσει από το κρεβάτι του όλες οι γυναίκες της Αριστεράς της ΕΡΤ1». Μάλιστα, στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα εξιστόρησε, ο σεναριογράφος υποτίμησε τη δουλειά της και τα βήματα που έχει κάνει στον καλλιτεχνικό χώρο. «Ακολούθησε ένας μονόλογος, στον οποίο αναφερόταν στις σεξουαλικές του επιδόσεις, έκανε αναφορές στα χρήματα που κερδίζει και στον τρόπο ζωής του. Ουσιαστικά, με προέτρεπε να ακολουθήσω έναν τρόπο ζωής μαζί του, με αντάλλαγμα γεύματα σε ακριβά εστιατόρια, πως θα έρχεται να με παίρνει από το σπίτι έτσι όπως κάνει η ''μπουρζουαζία'', μια λέξη που μεταχειριζόταν συνεχώς».

Η ηθοποιός επέμεινε ότι το αντάλλαγμα ήταν να συνάψουν σεξουαλική σχέση, αλλά εκείνη παγωμένη -όπως περιγράφει- έφυγε από το γραφείο χωρίς να συζητήσουν για τον ρόλο, ενώ για το επόμενο διάστημα τις έστελνε κάποια email για να την καληνυχτίσει. «Έχω κάνει επίσημη καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών και, απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, έχουν προβεί σε καταγγελίες για τον ίδιο σκηνοθέτη άλλες 11 γυναίκες. Επειδή αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ηθοποιός, αλλά σκηνοθέτης, η υπόθεση δεν θα πάει στο πειθαρχικό αλλά το ΣΕΗ θα μεριμνήσει έτσι ώστε να μην έχει κανένας την αντίληψη πως υπάρχει πιθανότητα να μείνει ατιμώρητος. Έχω συμβουλευτεί τη δικηγόρο μου, η οποία με έχει ενημερώσει για το πως θα κινηθώ νομικά στην πορεία» είχε δηλώσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.