ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Εισαγγελική έρευνα «λίστας Πέτσα»: Πού βρίσκεται ο έλεγχος για τα πολιτικά και μη πολιτικά πρόσωπα

Βουλή λίστα Πέτσα
Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τη «λίστα Πέτσα»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τη «λίστα Πέτσα» μετά τις αιχμές περί «αδράνειας» της δικαιοσύνης ύστερα από τις σχετικές καταγγελίες

Απάντηση σε αιχμές περί «αδράνειας» της δικαιοσύνης σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα για τις λίστες χρηματοδότησης των ΜΜΕ, γνωστές ως «λίστες Πέτσα» δίνει η δικαιοσύνη.

Σύμφωνα, με δικαστικές πηγές ερευνάται από την οικονομική εισαγγελία η αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Στέλιου Πέτσα, και του τότε υφυπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή για τις δικές της ενέργειες. Αντίστοιχα, σχετικά μετά τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε να κάνει την κατανομή των κονδυλίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με τον COVID-19 διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος.

Σημειώνεται, ότι για τα πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του δημοσίου, αφού στην αναφορά γινόταν λόγος για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, ενώ τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος: Τίποτα δεν είναι τόσο αδίστακτο όσο η ατιμωρησία

Αποτροπιασμός στη Ρόδο: Πώς η θεία κακοποίησε την 8χρονη για να εκβιάσει τη μητέρα της

Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας